2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Tuvākajā laikā atjaunos videonovērošanu uz tilta

Tuvākajā laikā atjaunos videonovērošanu uz tilta

Radio1.lv redakcijai kāds jēkabpilietis stāstīja, ka jūnija nogalē uz tilta pār Daugavu novērojis kādu vīru, kas grasījies lēkt upē. Viņš izsaucis policiju, kas aizturējusi vīrieti, lai veiktu pārrunas un pārliecinātu nerīkoties pārgalvīgi.

 

Sarunā ar likumsargiem jēkabpilietis noskaidrojis, ka uz tilta netiek veikta videonovērošana, jo Vinības-Kurzemes ielu rekonstrukcijas laikā videokameras noņemtas un vēl neesot atjaunotas. Jēkabpilietis bija izbrīnīts, kāpēc gadu pēc remontdarbu veikšanas nav atjaunota videonovērošana uz tilta pār Daugavu. Viņaprāt, šis objekts ir viens no tiem, kur būtu nepieciešamas kameras – gan intensīvās transporta un gājēju plūsmas dēļ, gan šādu neparedzētu incidentu gadījumos, kad kāds rēķinus ar dzīvi nolemj noslēgt ielecot no tilta Daugavā. Videokameras ļautu policijai operatīvi iejaukties.
Sarunā ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli noskaidrojām, ka videonovērošanas kameras uz tilta no Jēkabpils puses tiks atjaunotas jau tuvākajā laikā. Savukārt viedeonovērošanas kameras no Krustpils puses tik drīzi netiks atjaunotas, jo būvnieki šim nolūkam paredzēto stabu remontdarbu laikā demontējuši un projektā nebijis paredzēts to atjaunot. Jēkabpils pilsētas pašvaldība cer ar būvniekiem vienoties par videonovērošanas iekārtas atjaunošanu.


Iesaistoties diskusijā ar žurnālistiem par videonovērošanas kameru nepieciešamību pilsētā, Guntars Gogulis norādīja, ka tas ir “koks ar diviem galiem”. No vienas puses svarīgos sabiedriskos objektos videokameras nepieciešamas to drošībai, savukārt no citas puses, ja pilsētā daudz videonovērošanas kameru, tad ikviena jēkabpilieša ikdienas gaitas tajās varot izsekot. Turklāt ne tikai policija, bet arī tie, kas protot veikli un neatļauti pieslēgties pilsētas videonovērošanas sistēmai un tas apdraudot privātās dzīves drošība.


Radio1.lv aptaujātie jēkabpilieši ir citādās domās. Viņi uzskata, ka videokameras garantē drošību, savukārt, ja cilvēks neko sliktu nedara, tad viņam nav jāuztraucas par iekļūšanu tās redzeslokā.

Atstājiet komentāru