2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Miera skrējiena dalībnieki sasniegs Jēkabpili

Miera skrējiena dalībnieki sasniegs Jēkabpili

Jēkabpili Miera skrējiena dalībnieki sasniegs piektdien, 26.jūnijā. Aicinām interesentus skrējienam pievienoties pie Jēkabpils pilsētas robežas (maršruts no Daugavpils puses ) un ikviens aicināts piedalīties sagaidīšanas pasākumā pie Jēkabpils Tautas nama, piektdien, 26.jūnijā plkst.16.00.


Kā informē pasaules Miera skrējiena organizatori, savā ceļā skrējiens pieskaras miljonu cilvēku dzīvēm. Skrējēji apmeklē tūkstošiem apdzīvoto vietu un tiekas ar to iedzīvotājiem, no rokas rokā nododot lāpu un daloties ar savu iedvesmu un sapni par labāku pasauli. Skrējēji apmeklē skolas, interešu un skrējēju klubus, kā arī vietējās un valsts varas institūcijas – visus, kas jūtas iedvesmoti tikties ar komandu un piedalīties savu iespēju robežās.


Skrējiena ceļā sportisti un nesportisti, bērni un vecāki, lieli un mazi tiekas, lai paskrietu kopā, nododot sadraudzības lāpu no rokas rokā, vai arī vienkārši paturētu to rokās, paužot savu labo gribu gaišākai pasaulei.
Skrējienam atbalstu ir izteikuši tādi pasaulē pazīstami cilvēki kā Nelsons Mandela, Mihails Gorbačovs, Māte Terēze, Karls Luiss. Dr. Deividsons Hepberns, UNESCO 35. ģenerālkonferences prezidents, izteica savu atbalstu ar šādiem vārdiem: “Harmonijas skrējiena lāpa, kas tiek nodota no rokas rokā, ir iedrošinājusi miljoniem cilvēku visā pasaulē tiekties pēc pasaules vienotības un miera. [..] Es novēlu jums panākumus jūsu centienos.”


Miera skrējiena organizatori uzsver- piedalīties skrējienā – tas nav neviena pienākums. Skrējēju komandas biedri velta savus līdzekļus, laiku un labo gribu, lai paustu vienotības ideju un dalītos ar labāko, ko viņi var piedāvāt, skrienot. Tieši tāpat arī mums – sagaidītājiem – ir iespēja pasniegt labāko, kas ir mums, – mūsu labo gribu – un dot mūsu Latvijas iedzīvotājiem iespēju kļūt par daļu no skrējiena un sajust sevi kā neatņemamu un neaizstājamu daļu no pasaules.

 

A.Sleže
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru