2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Būvatļaujas derīguma termiņa neievērošanas gadījumā paaugstināts nekustamā  īpašuma nodoklis 3 apmērā

Būvatļaujas derīguma termiņa neievērošanas gadījumā paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3 apmērā

Jēkabpils pilsētas būvvalde ir uzsākusi sistemātisku pārbaudi objektiem, kuru būvatļaujas derīguma termiņš ir beidzies, taču tas nav ne pagarināts ne arī būve nodota ekspluatācijā.

Aicinām īpašniekus, kuriem izsniegtajām būvatļaujām beidzies derīguma termiņš, vērsties Jēkabpils pilsētas būvvaldē, lai izskatītu jautājumu par būvatļaujas derīguma termiņa pagarināšanu, ja būvdarbi nav pabeigti, taču tos plānots turpināt.

Ja būvatļaujas netiks pagarinātas, vai objekts netiks nodots ekspluatācijā, tad atbilstoši likumam „Par nekustamā īpašuma nodokli”, būves var tikt apliktas ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā no lielākās būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības līdz būves nodošanai ekspluatācijā.

Vēršam uzmanību, ka uzsāktai būvniecībai ar jau izdotu būvatļauju maksimālo būvdarbu veikšanas ilgumu (8 gadi) rēķina no 2014.gada 1.oktobra. Līdz ar to iesāktā būvniecība ir jāpabeidz līdz 2022. gada 1.oktobrim, pretējā gadījumā, lai pabeigtu iesākto būvniecību, būs jāizstrādā jauni būvniecības ieceres dokumenti.

Informāciju sagatavoja:

Jēkabpils pilsētas pašvaldības būvvalde

Komentāri (0-2/2)

  • Imants
    30.12.2019 01:42
    Šie palīdzēs nodot ekspluatācijā
    http://epunp.mozello.lv/pakalpojumi/majas-nodosana-ekspluatacija/
  • zaza
    02.07.2018 18:23
    Tas attiecas tikai uz Jpili vai visu Latviju?

Atstājiet komentāru