2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpili Dziesmu un deju svētkos pārstāvēs 20 kolektīvi, jēkabpilieši izvirzīti finālkonkursam

Jēkabpili Dziesmu un deju svētkos pārstāvēs 20 kolektīvi, jēkabpilieši izvirzīti finālkonkursam

Jēkabpils pilsētu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos pārstāvēs 20 kolektīvi, kopumā 568 dalībnieki: 3 instrumentālās mūzikas kolektīvi, septiņi kori, viens vokālais ansamblis, astoņi tautas deju kolektīvi un viens vizuālās un lietišķās mākslas kolektīvs.


Divi Jēkabpils kolektīvi izvirzīti arī finālkonkursam – 3.kārtas fināla konkursā koriem 8.jūlijā izvirzīti Jēkabpils Valsts ģimnāzijas jauktais koris „Ritums” (vadītāja Sandra Bondare) un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 7.-9.klašu meiteņu koris „Skanda” (vadītāja Skaidrīte Pugača). Savukārt Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vokālā grupa „Horizontāli” (vadītāja Sandra Bondare) 8.jūlijā uzstāsies laureātu koncertā - Tautas mūzikas koncertā „Lai balstiņas tālu skan!”.
XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuru plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes. Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100 000 skolēnu, bet Svētkos jūlijā Rīgā piedalīsies ap trīsdesmit septiņi tūkstoši dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Skļarska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Jaunatnes lietu speciāliste
Tālr.+371 65207319
lasma.sklarska@jekabpils.lv

Atstājiet komentāru