2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Radžu ūdenskrātuves pludmalē paceļ Zilo karogu (FOTO)

Radžu ūdenskrātuves pludmalē paceļ Zilo karogu (FOTO)

Ceturtdien, 21.maijā, Jēkabpils Mežaparkā, Radžu ūdenskrātuves pludmalē svinīgi tika pacelts pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts – Zilais karogs. Jēkabpils pludmalē Zilais karogs plīvos jau sesto peldsezonu pēc kārtas.

„Jēkabpils Mežaparks ir iemīļota un zināma atpūtas vieta gan Jēkabpilī, gan ārpus tās. Arī turpmāk strādāsim pie tā, lai šo vietu kompleksi attīstītu,” uzsvēra Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

„Pirms sešiem gadiem Jēkabpils Radžu ūdenskrātuves pludmale pārsteidza un izcēlās citu vidū ar brīnišķīgo dabas ainavu. Šobrīd pludmale pārsteidz straujajām pārmaiņām – katru gadu tiek uzstādīti jauni objekti, radītas jaunas aktivitātes un aug popularitāte iedzīvotāju un viesu vidū,” sacīja Jānis Ulme, Zilā Karoga programmas vadītājs Latvijā.

Gatavojoties šīs vasaras peldsezonai, Radžu ūdenskrātuves pludmalē ir uzbērtas smiltis, uzstādīti jauni koka atpūtas zviļņi un divas pārģērbšanās kabīnes. Lai nodrošinātu lietus ūdens noteci, no auto stāvlaukuma ir padziļināts un ar akmeņiem izlikts grāvis, kā arī ierīkota ūdens uztveršanas aka. Teritorijā ir uzstādītas pārvietojamās tualetes, izvietotas informācijas zīmes, savukārt ūdenskrātuvē drošības nolūkos ir izvietotas arī bojas. Turpinās Lielās talkas laikā uzsāktā pludmales volejbola laukuma atjaunošana. Galvenajā pludmalē uzstādīta arī jauna laivu piestātne. Tāpat drīzumā tiks uzsākta stacionāru tualetes bloku uzstādīšana, kas tiks pabeigta jūnijā.

Informāciju sagatavoja:

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

Jaunatnes lietu speciāliste

Lāsma Skļarska

Atstājiet komentāru