2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Svinīgo solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodod trīs pilsonības pretendenti Jēkabpilī

Svinīgo solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodod trīs pilsonības pretendenti Jēkabpilī

20.maijā Jēkabpils pilsētas pašvaldības Laulību zālē svinīgā ceremonijā solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodeva trīs Latvijas pilsonības pretendenti.

Klātesošos ceremonijā uzrunāja un sveica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos Jānis Raščevskis. Viņš pauda prieku, ka Latvijas pilsoņu rindas papildinās un jaunie pilsoņi, dzīvojot un strādājot Jēkabpilī, sniegs pienesumu gan pilsētas, gan valsts attīstībai.

Apsveikuma vārdus Latvijas pilsonības pretendentiem veltīja arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Diāna Lazdāne, kura atzina, ka pilsonības iegūšana ir tikai sākums jaunām, plašākām iespējām. D.Lazdāne sveica klātesošos, vēlot panākumus turpmākajās gaitās.

Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu noslēdzās Latvijas pilsonības pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Tuvākajā laikā pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršānu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu - pasi.

Latvijas pilsonībā tiek uzņemtas personas, kuras apliecinājušas latviešu valodas prasmi, kā arī sekmīgi nokārtojušas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi.

2013.gada 1.oktobrī stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, kas nosaka, ka personas, kuras uzņem Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā, solījumu par uzticību Latvijas Republikai dod un paraksta svinīgā ceremonijā.

Komentāri (0-1/1)

  • 02.07.2018 18:23
    Un vēlēšanās Saskaņai būs par 3 balsīm vairāk....

Atstājiet komentāru