2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Pie Radžu ūdenskrātuves uzstādīti jauni atpūtas objekti (FOTO)

Pie Radžu ūdenskrātuves uzstādīti jauni atpūtas objekti (FOTO)

Gatavojoties šīs vasaras peldsezonai, pie Radžu ūdenskrātuves tiek veikti pēdējie sagatavošanas darbi. Arī šovasar Radžu ūdenskrātuvē jau sesto gadu pēc kārtas plīvos Zilais karogs, kas apliecina augstu peldvietas ūdens un vides kvalitāti.

Pašlaik pludmalē ir uzbērtas smiltis, uzstādīti jauni koka atpūtas zviļņi un divas pārģērbšanās kabīnes. Lai nodrošinātu lietus ūdens noteci, no auto stāvlaukuma ir padziļināts un ar akmeņiem izlikts grāvis, kā arī ierīkota ūdens uztveršanas aka. Teritorijā ir uzstādītas pārvietojamās tualetes, izvietotas informācijas zīmes, savukārt ūdenskrātuvē drošības nolūkos ir izvietotas arī bojas. Turpinās Lielās talkas laikā uzsāktā pludmales volejbola laukuma atjaunošana. Galvenajā pludmalē pašlaik notiek darbs arī pie laivu piestātnes pontona izveides. Tāpat drīzumā tiks uzsākta stacionāru tualetes bloku uzstādīšana, kas tiks pabeigta jūnijā.

Peldvietā tiek izvietots inventārs, lai nodrošinātu visas Zilā karoga peldvietai nepieciešamās prasības. Veselības inspekcijas speciālisti jau veikuši arī pirmās peldvietas ūdens kvalitātes

analīzes.

Zilo karogu pašvaldība saņems Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā 15.maijā, kad

visā Latvijā oficiāli tiks atklāta peldsezona.

Radžu ūdenskrātuvē Zilā karoga pacelšana notiks 21.maijā plkst. 11³º.

Informāciju sagatavoja:

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

Laura Afanasjeva

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Komentāri (0-1/1)

  • Muzeju nakts
    02.07.2018 18:23
    Visi aicināti uz Elkšnu skolu, kur skolas pagalmā piektdien 17.00 ragu mūzikas koncerts, varēs apskatīties Eglīša gleznu kolekciju u.c. aktivitates.
    Elkšņu skolas bijušie skolēni! Braucam!
    Aizvedam savas vecmāmiņas, kuras varēs pabūt jaunības dienu pasaulē.
    Jauniesi dzirdēs ko eksotisku un pie dabas
    ja jautājumi: 29273475

Atstājiet komentāru