2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Apstiprināti grozījumi licencēšanas noteikumos taksometriem

Apstiprināti grozījumi licencēšanas noteikumos taksometriem

Jēkabpils pilsētas domes deputāti apstiprinājuši grozījumus licencēšanas noteikumos par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem.


Grozījumos noteikts, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā par pasažieru pārvadājumiem ar vieglo taksometru tiek noteikta sekojoša maksimālā maksa ( tarifs), iekļaujot pievienotās vērtības nodokli:
taksometra nolīgšanas tarifs - EUR 1,42
dienas tarifs par kilometru- EUR 0,71
nakts tarifs par kilometru- EUR 0,85
laika tarifs par minūti- EUR 0,14.


Viegliem taksometriem Jēkabpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nav paredzēta pašvaldības atšķirības zīme uz taksometra virsbūves un tie var stāvēt vietā, kas apzīmēta ar 536 ceļa zīmi „Vieglo taksometru stāvvieta” vai jebkurā publiskā lietošanā esošā stāvvietā.


Grozījumos noteikts, ka pieņemt lēmumus par licences un licences kartītes izsniegšanu, pārreģistrēšanu un anulēšanu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Jēkabpils pilsētā tiek pilnvaroti Pilsētsaimniecības departamenta direktors un Pilsētsaimniecības departamenta Būvniecības un komunālās saimniecības nodaļas vadītāja.


Atbildīgā par licenču un licenču kartīšu sagatavošanu un izsniegšanu ir Pilsētsaimniecības departamenta Būvniecības un komunālās saimniecības nodaļa.


Licencēšanas noteikumi par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsniedz licences un licences kartītes pasažieru pārvadāšanai ar vieglajiem taksometriem Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī kārtību, kādā licences un licences kartītes tiek pārreģistrētas, anulētas vai to darbība apturēta uz laiku.


Informāciju sagatavoja:
Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru