2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Lems par suņu pastaigu laukuma ierīkošanu Jēkabpilī

Lems par suņu pastaigu laukuma ierīkošanu Jēkabpilī

Jēkabpils dome apstiprinājusi saistošos noteikumus, kas paredz obligāti reģistrēt kaķus un suņus un iekasēt lielāku nodevu par šo mājdzīvnieku turēšanu.

Martā mājdzīvnieku turētāji reģistrējuši 228 kaķus un 103 suņus, savukārt aprīlī 83 kaķus un 28 suņus.
Kā atzīst Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis, mājdzīvnieku reģistrācija, protams, neatrisinās klaiņojošo dzīvnieku problēmu pilsētā, taču šis ir viens no pasākumu kompleksiem, kas veicams, lai situāciju uzlabotu.

Tā, kā šobrīd jau ir iekasēta zināma nodevu par mājdzīvnieku uzturēšanu summa, tad tiek apspriests jautājumu par suņu pastaigas vietas ierīkošanu Jēkabpilī.

“Jēkabpils pilsētsaimniecības departamenta direktoram Raitam Sirmovičam ir uzdots izvērtēt un noskaidrot – vai šāda suņu pastaigas vieta ir nepieciešama un kur to varētu ierīkot,” teica Guntars Gogulis.

Par to, vai šāda suņu pastaigas vieta ir nepieciešama, būtu jājautā arī suņu saimniekiem. Radio 1 novēroja, ka mīluļu pastaigām saimnieki izmanto pilsētā esošos Kena un Strūves parkus.

Jautājums ir atklāts, jo noteikti ne visi suņu saimnieki ir gatavi doties uz konkrētu pastaigu vietu pilsētā, bet gan izmantot tuvējos parkus un skvērus.

Komentāri (0-1/1)

  • Ligita
    02.07.2018 18:23
    Suņu apmācības Jēkabpilī apmeklē ap 100suņu !!
    Tie ir gudri, apmācīti un trenēti ! Mēs suņu saimieki, ar nepacietību gaidām šo suņu LAUKUMU. 100x100 liels ierobežots laukums, kur var notikt speciālas apmācības šķēršļu pāvarēšanā, paklausības trenēšanā grupās (BEZ pavadiņas !) ir milzīga nepieciešamība, šai Latvijas lielajai pilsētai !
    Eiropā, parkos suņi pastāgājas un ternējas ar pavadiņu. Ierobežotā teritorijā - tā ir vieta, kur skatīt apmācības, sacensības - ģimenēm, vērot un saprast, kādu sunīti iegādāties, kādu paklausību var sasniegt trenējot To !

Atstājiet komentāru