2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpili apmeklē uzņēmējdarbības eksperts no Dānijas

Jēkabpili apmeklē uzņēmējdarbības eksperts no Dānijas

Ceturtdien, 23. aprīlī Jēkabpilī viesojās Peters Fjerrings – Naestved Erhverv pašvaldības Dānijā eksperts uzņēmējdarbības jautājumos un Dānijas – Latvijas biedrības padomes loceklis.


Latvijas vizītes ietvaros P.Fjerrings jau ir ticies ar Dānijas vēstnieku Latvijā, Ārlietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem, kā arī apmeklējis Daugavpili, Cēsis un Talsus.


Cēsis un Talsi ir noslēguši sadraudzības līgumus ar Dānijas pašvaldībām, un šo pilsētu apmeklējuma mērķis bija pārrunāt esošās sadarbības efektivitāti un tālāko attīstību. Kā uzsvēra P.Fjerrings, Latvijas un Dānijas pašvaldību sadarbība deviņdesmitajos gados bija ļoti aktīva, bet pašlaik tā ir apsīkusi, tāpēc tiek meklētas jaunas sadarbības formas un pārskatītas sadarbības jomas, koncentrējoties uz biznesa attīstību un izglītību.


Jēkabpilī P.Fjerrings nolēmis viesoties pēc Latvijas vēstnieka Dānijā ieteikuma. Pilsētas pašvaldības speciālisti viņu iepazīstināja ar īstenotajiem projektiem Eiropas Savienības fondu apguvē – Krustpils saliņu, Daugavas aizsargdambi, Vecpilsētas laukumu, Mežaparku, kā arī apmeklēja Krustpils pili. Savukārt, lai raksturotu biznesa vidi pilsētā un galvenās uzņēmējdarbības jomas, tika apmeklēta industriālā teritorija Zīlānu ielā, kur pašlaik darbojas tādi uzņēmumi kā „Gaujas koks”, „Brodoor”, „AIJA audio”, „NDB timber” un citi.


Lai parādītu piemēru uzņēmēju un pašvaldības sadarbībai kopīgu aktivitāšu īstenošanā, tika apmeklēts arī „Citrus SPA” sporta baseins, kurā peldēšanas nodarbības tiek nodrošinātas pilsētas izglītības iestāžu audzēkņiem.


P.Fjerrings atzina, ka ir patīkami pārsteigts par pilsētas vizuālo izskatu, padarīto Eiropas Savienības fondu apguvē un infrastruktūras uzlabošanas jomā. „Pēc atgriešanās Dānijā es gatavošu plašu publikāciju par Latvijas un Dānijas sadarbību. Latvijā pavadītā laika ietvaros, man ir radušās vairākas idejas sadarbības veicināšanai abu valstu starpā, īpaši uzņēmējdarbības jomā. Mans mērķis bija iepazīt to Latviju, kas ir ārpus Rīgas. Un esmu patīkami pārsteigts par redzēto,” tā P.Fjerrings.

Informāciju sagatavoja:
Laura Afanasjeva
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece

Atstājiet komentāru