2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Salcevičs atklāj Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkoto informatīvo semināru Jēkabpilī

Salcevičs atklāj Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkoto informatīvo semināru Jēkabpilī

21.aprīlī Krustpils kultūras namā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs atklāja Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkoto informatīvo semināru.


Savā uzrunā klātesošajiem L.Salcevičs uzsvēra kultūras nozīmi sabiedrības emocionālajā un garīgajā attīstībā, aicinot novērtēt nacionālās kultūras daudzveidību un neatkārtojamību mūsdienu laikmeta globalizācijas apstākļos.


Pēc uzrunas Jēkabpils domes priekšsēdētājas semināra dalībniekiem prezentēja Jēkabpils svarīgākos raksturlielumus un 2007. – 2013. gada plānošanas periodā pilsētā realizētos projektus kultūras un tūrisma jomās.


Tālākajā semināra darba kārtībā tika pārrunāti tādi jautājumi kā projektu nosacījumu iesniegšanai Valsts Kultūrkapitāla fonda organizētajos konkursos, aktualizēta informācija par Latvijas Nacionālā kultūras centra, Nacionālā Kino centra, Latvijas Nacionālās bibliotēkas piedāvātajām iespējām, kā arī pārrunāti jautājumi par Latvijas 100-gades pasākumu organizēšanas pasākumiem.


Semināra mērķauditorija bija kultūras centru vadītāji, kultūras darba organizatori/speciālisti pašvaldībās, Dziesmu un deju svētku koordinatori, tautas mākslas kolektīvu un tradicionālās kultūras grupu vadītāji, amatierteātru režisori, kultūrizglītības iestāžu direktori un pedagogi.


Semināra mērķis bija informēt par jaunākajām aktualitātēm kultūras jomā, iespējām izglītoties un startēt dažādos projektos. Kā galvenā informatīvā semināra tēma Jēkabpilī tika noteikta tālākizglītība un profesionālās pilnveides iespējas kultūras un tautas mākslas jomā strādājošiem.

 

Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru