2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Salas peldbaseina izsole atlikta, ar iekārtu un ēkas pārdošanu nesteigsies

Salas peldbaseina izsole atlikta, ar iekārtu un ēkas pārdošanu nesteigsies

Jēkabpils pilsētas domes deputāti februāra sākumā Finanšu komitejas sēdē nolēma pārdot izsolē nekustamo īpašumu Salā, Skolas ielā 5, kas sastāv no Salas peldbaseina ēkas un zemesgabala 4597 kvadrātmetru platībā, kā arī nekustamo īpašumu „Ūdenstornis”, kas sastāv no zemesgabala 485 kvadrātmetru platībā, ūdenstorņa un elektrovadības ēkas. Izsolei vajadzēja notikt 8.aprīlī, taču tā ir atcelta.

 

“Izsoli atcēlām, jo īpašuma sākumcena bija noteikta pārāk maza. Tāpēc tika nolemts izsoli nerīkot, bet mēģināt baseina iekārtas pārdot atsevišķi, jo tā iespējams gūt lielāku peļņu,” skaidro Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

 

Viņš norāda, ka uzdevis Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktoram Raitam Sirmovičam noskaidrot vai pārdodot atsevišķi iekārtas un ēku pašvaldība var iegūt vairāk līdzekļu.

 

“Salas peldbaseins Jēkabpils domei zaudējumus nerada, tāpēc nav nekādas steigas censties pēc iespējas ātrāk pārdot tā iekārtas un ēku. Patlaban apzinam iespējamos pircējus iekārtām – apkures katlam, ventilācijas sistēmai un citām. Cik ilgā laikā tās tiks pārdotas, pagaidām nav zināms,” saka Raits Sirmovičs.

 

Salas peldbaseinu bija plānots izsolē pārdot par 29 000 eiro, savukārt nekustamajam īpašumam „Ūdenstornis” apstiprināja nosacīto cenu 6400 eiro apmērā. Nosacītās cenas ir arī izsoles sākotnējās cenas.

 

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas dome pagājušā gada 4.septembrī pieņēma lēmumu slēgt Salas peldbaseinu un likvidēt šo Jēkabpils sporta centra struktūrvienību.

 

Pamatojums lēmumam slēgt baseinu ir AS “Komunālprojekts” pērn augustā sniegtais atzinums par Salas peldbaseina stāvokli. Tajā konstatēts, ka neapmierinošā vai sliktā stāvoklī ir bojātā ārsienu mūra ārējā jeb apdares kārta, dzelzsbetona ailu pārsedzes, starpstāvu pārseguma un savietotā jumta pārseguma zonas, ruļļmateriāla jumta segums, uzjumtenis virs galvenās ieejas ēkā, uz cokolstāvu vedošās dzelzsbetona kāpnes, atsevišķas grīdas un piekārto griestu konstrukcijas. Pirmsavārijas stāvoklī ir nonākusi daļa savietotā jumta pārseguma. Savukārt ēkas norobežojošo konstrukciju siltumcaurlaidība neatbilst mūsdienu prasībām.

 

Secināts, ka baseina tehniskais nolietojums kopumā ir 43,65%. Apsekojamā ēka, pēc ekspertu viedokļa uzskatāma par būvi neapmierinošā tehniskā stāvoklī, un tā neatbilst Latvijas būvnormatīvā LBN 006 - 00 „Būtiskās prasības būvēm” noteiktajām ekspluatācijas prasībām: mehāniskā stiprība un stabilitāte. Tāpēc Jēkabpils dome lēmumu pamatoja ar to, ka šajā situācijā nebūtu racionāli un lietderīgi turpināt ekspluatēt Salas baseinu, jo tā atjaunošanā būtu jāiegulda lieli līdzekļi.

 

Atstājiet komentāru