2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Aktuālākos jautājumus pārrunā Civilās aizsardzības komisijas sēdē

Aktuālākos jautājumus pārrunā Civilās aizsardzības komisijas sēdē

20.martā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs sasauca Civilās aizsardzības komisijas sēdi, lai pārrunātu šī brīža aktuālos jautājumus.

 


Sēdē piedalījās pašvaldību pārstāvji, VUGD, Valsts policijas, kā arī citu atbildīgo institūciju pārstāvji. VUGD Zemgales reģiona brigādes Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis informēja, ka kūlas ugunsgrēku skaits nedaudz sarucis, tomēr dienu iepriekš, 19.martā, Jēkabpilī bija reģistrēti 9 kūlas ugunsgrēki. Atgādināšu, ka sakarā ar paaugstinātu ugunsbīstamību, pašvaldība 17. martā izdeva rīkojumu, kas aizliedz Jēkabpils pilsētas teritorijā ugunskuru kurināšanu, šim mērķim speciāli neparedzētās vietās un kūlas dedzināšanu. Savukārt sabiedriskās kārtības uzraudzības sektoram uzdots veikt regulāru kontroli, pārkāpumu gadījumā lemt jautājumu par vainīgās personas saukšanu pie administratīvās atbildības.

 


Sēdē civilās aizsardzības speciālists Edgars Līcis informēja, ka pagājušajā gadā Daugava aizsala bez vižņiem un laika apstākļi bija labvēlīgi, lai nerastos plūdu draudi. Pēc viņa teiktā, šogad ir pirmais gads, kad ūdens līmenis ir tik zems, patlaban ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils ir aptuveni 3,25 metri.
Sēdē tika veikti grozījumi Civilās aizsardzības komisijas sastāvā, akceptējot, ka turpmāk komisijā darbosies arī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis, savukārt Gundara Kalves vietā turpmāk komisijas sastāvā iekļauts Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs.

Atstājiet komentāru