2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Meklē iespējas Donaviņas upes un Pils dīķa tīrīšanai

Meklē iespējas Donaviņas upes un Pils dīķa tīrīšanai

Patlaban Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Zemkopības ministriju strādā, lai rastu finansējumu Donaviņas upes gultnes un Pils dīķa tīrīšanai Jēkabpilī.

 

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs skaidro, ka vispirms nepieciešams abas ūdens tilpes iekļaut meliorācijas kadastrā, pretējā gadījumā finansējumu upes un dīķa gultnes tīrīšanai nav iespējams saņemt. Patlaban kadastrā ir tikai tās teces, kas kādreiz tika regulētas jeb bagarētas un šī iemesla dēļ ārpus kadastra ir palikusi Donaviņas upe pilsētas teritorijā un Pils dīķis, jo Donaviņa savā laikā tika bagarēta tikai līdz pilsētas robežai.

 

Leonīds Salcevičs sacīja, ka iespējams ar ministra rīkojumu Donaviņu izdosies atjaunot kadastra sarakstā, ja tā notiks, tad problēmas pirmā puse tiks atrisināta. Pēc tam pašvaldībai būs jāiesniedz apraksts par Donaviņas upes teci pilsētas teritorijā un pavasara paliem, ko tā rada, lai saņemtu Eiropas savienības naudu upes gultnes tīrīšanai, ieskaitot Pils dīķi līdz pat Daugavai.

Atstājiet komentāru