2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Visaktīvākais mēnesis Tūrisma informācijas centrā šosezon bijis augusts

Visaktīvākais mēnesis Tūrisma informācijas centrā šosezon bijis augusts

Oktobrī noslēdzās 2014. gada vasaras tūrisma sezona. Jēkabpils Tūrisma informācijas centrs (TIC) ir apkopojis informāciju par vasaras tūrisma sezonas rezultātiem. Visvairāk viesu Jēkabpils Tūrisma informācijas centrā viesojās augustā.
 
 
Salīdzinot ar 2013. gada statistiku periodā no janvāra līdz oktobrim, TIC apmeklētāju skaits ir nedaudz samazinājies. TIC apmeklējuši 1505 ceļotāji, no tiem 1326 ir Latvijas iedzīvotāji un 179 bija ārvalstu ceļotāji.
 

Biežākie ārvalstu viesi Tūrisma centrā bija no Vācijas (25%), Lietuvas (21%), Baltkrievijas (14%) un Lielbritānijas (13%). Šovasar pilsētā bija arī viesi no tādām valstīm kā Spānija, Nīderlande, Krievija, Spānija, Kanāda, Ķīna, Austrālija un Dānija.
 

Jēkabpils Vēstures muzejā 2014.gada tūrisma sezonā, kas ir no 1. maija līdz 30.septembrim, salīdzinot ar 2013.gadu šo pašu laika periodu, apmeklētāju skaits ir būtiski pieaudzis. 2013.gadā tūrisma sezonā apmeklētāju skaits pārsniedza divpadsmit tūkstošus, savukārt 2014. gadā ir tuvu 15 tūkstošiem. Šovasar muzeja apmeklētāju pieaugums bija vērojams muzeja Brīvdabas nodaļā „Sēļu sēta". Apmeklētāju skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājies arī Krustpils pilī.
 

Salīdzinot 2013.gada un 2014.gada ārzemju viesu skaitu tūrisma sezonā, var novērot, ka ārzemju tūristu plūsma Jēkabpils Vēstures muzejā ir palikusi nemainīga - aptuveni 6% no kopējā tūrisma sezonas apmeklētāju skaita. Jēkabpils Vēstures muzeju apmeklējuši viesi no vairākām Eiropas valstīm - Lietuvas, Šveices, Somijas, Polijas, Dānijas, Lielbritānijas, Austrijas, Norvēģijas, Beļģijas un Francijas. Šogad muzeju apmeklējuši arī tūristi no Ukrainas, Baltkrievijas un Turcijas. Šovasar aktīvākie muzeja apmeklētāji bija no Krievijas. Savukārt, muzeja Brīvdabas nodaļu „Sēļu sēta" vairāk iecienījuši viesi no Vācijas.
 

Mākslas galerijas MANS'S īpašnieks Uldis Čamans stāsta, ka šogad vasaras sezonā galerijas apmeklētāju skaits bijis 8500. No tiem 85% vietējie iedzīvotāji, 15% ārzemnieki. Aktīvākie apmeklētāji ir no Eiropas – Lielbritānijas, Vācijas, Norvēģijas. Viesojušies arī ciemiņi no ASV un Austrālijas.
 

Viesnīcas „Daugavkrasti" izpilddirektore Monta Radionova stāsta, ka visvairāk viesnīcas pakalpojumus šovasar izmantojuši vietējie ceļotāji. No ārvalstīm visbiežāk viesojās tūristi no Lietuvas, Somijas un Krievijas. Kopumā šīs vasaras apmeklētāju dinamika bijusi līdzīga 2013. gada vasaras sezonai.
 

Sporta centra dienesta viesnīcā „Vārpa" nakšņotāju skaits no maija līdz oktobrim bijis 2827. No tiem Latvijas iedzīvotāji - 98%. Šajā viesnīcā nakšņojuši tūristi no tādām valstīm kā Lietuva, Krievija, Bulgārija, ASV, Itālija, Ukraina.
 

Savukārt viesnīcas „Citruss" īpašnieks Modris Lācis stāsta, ka viesnīcu tūrisma sezonā apmeklējuši aptuveni 1000 tūristu. Visvairāk no Krievijas, Vācijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas.
 

Informējam, ka Jēkabpils Tūrisma informācijas centrs no 1.oktobra līdz 31.aprīlim strādās darba dienās no plkst. 8:30-17:00, sestdienās, svētdienās – slēgts. Tūrisma informācijas centrā ir pārdošanā plašs klāsts ar dažādiem suvenīriem, tiek tirgotas autobusu biļetes, Impro ceļojumi, kā arī pieejami gida pakalpojumi un iespējams iznomāt audio gidu. Par aktualitātēm un izmaiņām iespējams sekot līdzi Jēkabpils mājas lapā www.jekabpils.lv, www.draugiem.lv/visitjekabpils, www.facebook.com/visitjekabpils.
 

Zane Vārna,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas tūrisma organizators

Atstājiet komentāru