2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils namu pārvalde no nākamā gada paaugstina maksu par pakalpojumiem

Jēkabpils namu pārvalde no nākamā gada paaugstina maksu par pakalpojumiem

Privatizējamais SIA "JK Namu pārvalde" informē, ka sākot no 2015.gada 1.janvāra Jēkabpilī paredzēts paaugstināt maksu par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu.
 
 
Lēmumprojektā maksa par vienu kvadrātmetru 0.36 euro vietā paredzēta 0.41 euro apmērā, 0.37 euro maksa tiek paaugstināta uz 0.45 euro, un 0.44 euro maksu tiek plānots paaugstināts uz 0.50 euro. Tādējādi apsaimniekošanas maksa attiecīgi pieaugtu par 14% līdz 22%.
 
 
Apsaimniekošanas maksa tiek aprēķināta pēc Ministru kabineta noteikumos nr. 1014 „Kārtība, kādā aprēķināma maksa par dzīvojamās mājas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu" dotās metodikas. Vērā tiek ņemtas arī sastādītās „Obligāti veicamo dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas darbu plānotās ieņēmumu un izdevumu tāmes 2015.gadam".
 
 
Pēdējo reizi maksa par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu tika paaugstināta 2008.gadā. Sešu gadu laikā būtiski ir paaugstinājušās izmaksas māju kopīpašumā esošās daļas un to piesaistīto zemes gabalu sanitārajā uzkopšanā, dzīvojamās mājas tehniskajā apkopē un remontā, kas sevī ietver ūdensvada un kanalizācijas sistēmu, siltumapgādes sistēmu un elektroapgādes sistēmu.
 
 
Arī mājas pārvaldīšanas pakalpojumu izmaksas un pārvaldnieka administratīvie izdevumi šo gadu laikā ir palielinājušies vairāk kā par 30%. Līdz ar to, maksu nepieciešams paaugstināt, lai novērstu dzīvojamā fonda tehniskā stāvokļa pasliktināšanos un nodrošinātu dzīvojamo māju pienācīgu uzturēšanu un apsaimniekošanu, kā arī minimālu nepieciešamo līdzekļu uzkrāšanu.
 

Savukārt SIA "Pils rajona Namu pārvalde" valdes loceklis Mihails Aleksejevs informēja, ka Pils rajona Namu pārvalde maksas par mājas uzturēšanu un apsaimniekošanu mainīs no 2015.gada 1.jūnija. Detalizēta informācija par konkrēti plānotajām maksām tiks sniegta vēlāk.

Komentāri (0-2/2)

  • xxx
    02.07.2018 18:22
    visam tik paceļ, bet kādas ir ielas netīritas no ledus,mums Celtniekos pa zali jabraukā!!!!!!!!!!!
  • bebrs!
    02.07.2018 18:21
    es dzivoju bebru mikrorajonaa un man jau ta par apsaimniekosanu jamaksaa 34 euro!! tas ir normaali??

Atstājiet komentāru