2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Kā šogad svētkos izrotās Jēkabpili

Kā šogad svētkos izrotās Jēkabpili

Jēkabpilī pilsētas svētku noformējumam valsts svētkos un Ziemassvētkos finansējums paredzēts aptuveni 15 500 eiro apmērā, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Skļarska.
 
Valsts svētku noformējums Jēkabpilī tiks uzstādīts laika posmā no 5.novembra līdz 10.novembrim. Šīm vajadzībām paredzēti 3400 eiro.
 
Vecpilsētas laukumā, Brīvības ielā un Rīgas ielā tiks izvietoti 50 valsts karogi. Brīvības un Vienības ielu apļveida krustojuma centrā tiks uzstādīti mazie valsts karodziņi, bet Vienības ielas satiksmes aplī tiks izgaismots un noformēts tur esošais pilons. Šogad uzbūvētajā Rīgas-Kurzemes ielas aplī karoga mastā pirms valsts svētkiem tiks uzvilkts Jēkabpils pilsētas karogs, kas turpmāk tur atradīsies pastāvīgi.
 
Laika posmā no 10.novembra līdz 24.novembrim Jēkabpils autobusu parka pilsētas maršrutu autobusi tiks rotāti ar mazajiem valsts un Jēkabpils pilsētas karodziņiem, kas iegādāti pērn.
 
Ziemassvētku un Jaunā gada noformējumu paredzēts uzstādīt laika posmā no 19.novembra līdz 11.decembrim. Svētku rotājumu tehniskā apkope jau ir sākusies.
 
Lielā Ziemassvētku egle Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā, tiks iedegta 12.decembrī. Lai arī egles rotājumi ir saglabāti no pagājušā gada, tos ir nepieciešams restaurēt un papildināt.
 
Rīgas, Brīvības un Kurzemes ielās apgaismes stabos paredzēts uzstādīt Ziemassvētku dekorus. Kena parkā, kā jau ierasts, tiks iedegti dekori kokos. Trešdienas tirgus laukuma eglēs šogad zaigos dekoratīvās pārsliņas. Tādas pašas pārsliņas paredzēts izvietot arī Viestura ielas skvēra eglēs. Izgaismot plānots arī strūklaku Vecpilsētas laukumā.
 
Tilta pār Daugavu dekoratīvajam gaismojumam ir nepieciešams jauns risinājums, kas tiek plānots nākamajā gadā, tādēļ tilta svētku dekori tiks pārcelti uz Kurzemes un Brīvības ielu apgaismes stabiem.
 
Ziemassvētku rotājumiem plānotie līdzekļi ir 12 114 eiro, no kuriem lielākā daļa - transporta, uzstādīšanas un dekorāciju apkopes izmaksas.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: Jēkabpils pilsētas pašvaldības arhīvi

Atstājiet komentāru