2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī apkurei jau pieslēgti 53 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju

Jēkabpilī apkurei jau pieslēgti 53 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju

Jēkabpilī līdz šodienas rītam apkure bija sākusies 77 no 144 daudzdzīvokļu mājām jeb 53% ēku, kuras apsaimnieko SIA "JK namu pārvalde".
 
 
"Vakar apkurei pieslēdzām arī pirmās piecas mājas Celtnieku ielas mikrorajonā," saka SIA "JK namu pārvalde" priekšnieks Juris Kozuliņš.
 
 
Viņš stāsta, ka līdz šim brīdim tas nebijis iespējams, jo pēc siltumtrašu rekonstrukcijas turpinājušies darbi pie siltummezglu uzstādīšanas. Patlaban tie ir pabeigti un Celtnieku ielas mikrorajona katlumāja ir sākusi darbu.
 
 
Sarunā ar Radio1.lv SIA "Jēkabpils siltums" valdes prieksšsēdētājs Aleksandrs Karpenko sacīja, ka vakar, iedarbinpot Celtnieku ielas katlumāju, septiņām ēkām tika padots arī karstais ūdens.
 
 
Visas siltumtīklu katlumājas ir gatavas apkures sezonai.
 
 
"Ķieģeļu ielas katlumāja pagaidām apkurina tikai Jēkabpils 3.vidusskolu, siltumenerģija mikrorajona dzivojamajām ēkām vēl netiek pieslēgta," saka Aleksandrs Karpenko.
 
 
Viņš piebilst, ka strādā arī Dārza ielas un Tvaika ielas, kā arī mazās katlumājas. Tvaika ielas katlumājai šogad pieslēgti divi jauni objekti – dzīvojamās mājas Mežrūpnieku ielā.
 
 
Pamazām apkurei tiek pieslēgtas arī kooperatīvās jeb apsaimniekošanas sabiedrību mājas. Ar vienu no tām SIA "Jēkabpils siltums" sācis tiesvedību par parādu piedziņu un šai ēkai apkure netiks pieslēgta.
 
 
"Visas pārējās esam gatavi pieslēgt pēc pirmā lūguma to darīt," norāda Aleksandrs Karpenko. Viņš atzīst, ka kooperatīvo māju iemītnieki nesteidzas sākt apkures sezonu, tikai dažas mājas pienēmušas šādu lēmumu.
 
 
Jau iepriekš ziņots, ka ik rudeni daudzdzīvokļu mājas apkurei tiek pieslēgtas saskaņā ar norēķiniem par saņemto siltumu iepriekšējā sezonā. Tas izraisa sašutumu iemītniekos, kas maksā visu laikus, bet spiesti salt. Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka tas protams, ir netaisnīgi, bet viņš neredz citu mehānismu kā kaut nedaudz ietekmēt nemaksātājus. "Ja jums ir labāks priekšlikums, esmu gatavs to uzkalusīt," piebilst. Jānis Raščevskis.
 

Komentāri (0-1/1)

  • Cilveks
    02.07.2018 18:20
    Kad pieslēgs apkuri mājau kas atrodas Viesītes ielā 18a... tad kad apsaimbiekotājs izdomās? Apsaimniekotājs neliekas ne zinis.

Atstājiet komentāru