2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Izskata jautājumu par Salas peldbaseina likvidēšanu

Izskata jautājumu par Salas peldbaseina likvidēšanu

Šodien Jēkabpils pilsētas pašvaldības Finanšu komiteja izskatīja lēmuma projektu ''Par struktūrvienības likvidēšanu un grozījumiem Jēkabpils sporta centra nolikumā''.Lēmuma projektu virzīja tālāk uz Jēkabpils domes sēdi.
 
 
Kā vēsta lēmuma projekts ''Par struktūrvienības likvidēšanu un grozījumiem Jēkabpils sporta centra nolikumā'': 2014.gada 15.augustā ir saņemts AS „Komunālprojekts" Tehniskās apsekošanas atzinums peldbaseina ēkai, Skolas ielā 5, Salā, Salas pagastā, Salas novadā.
 
 
2014.gada 5.augustā, AS „Komunālprojekts" būvinženieri, veicot peldbaseina ēkas Skolas ielā 5, Salā, Salas pagastā, Salas novadā, būvkonstrukciju atkārtotu tehnisko apsekošanu, konstatēja, ka daļa no ēkas būvkonstrukcijām ir apmierinošā tehniskā stāvoklī, daļa – neapmierinošā. Neapmierinošā vai sliktā stāvoklī ir bojātā ārsienu mūra ārējā (apdares) kārta, bojātās dzelzsbetona ailu pārsedzes, bojātās starpstāvu pārseguma un savietotā jumta pārseguma zonas, ruļļmateriāla jumta segums, uzjumtenis virs galvenās ieejas ēkā, uz cokolstāvu vedošās dzelzsbetona kāpnes, atsevišķas grīdas, piekārto griestu konstrukcijas. Pirmsavārijas stāvoklī ir nonākusi daļa savietotā jumta pārseguma. Vairuma ēkas norobežojošo konstrukciju maksimālās siltumcaurlaidības vērtības neatbilst pašlaik piemērojamajā Latvijas būvnormatīvā LBN 002-01 „Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika" noteiktajām prasībām.
 
 
Ēkas tehniskais nolietojums kopumā sastāda 43,65%. Apsekojamā ēka attiecināma uz kategoriju 3T jeb mājām neapmierinošā tehniskā stāvoklī. Ēka neatbilst Latvijas būvnormatīvā LBN 006 - 00 „Būtiskās prasības būvēm" noteiktajām būtiskajām prasībām ekspluatācijas apstākļos II sadaļai: mehāniskā stiprība un stabilitāte. Vairākas ēkas konstrukcijas un konstruktīvie elementi ir neapmierinošā tehniskā stāvoklī un nespēj pilnvērtīgi veikt tiem paredzētās funkcijas.''
 
 
Finanšu komitejas sēdē par to netika risinātas diskusijas. Tika nobalsots par lēmuma projekta virzīšanu tālāk. Tāpat komitejas locekļi vēlreiz atkārtoja, ka ekonomiskais neizdevīgums ir pietiekams pamatojums. Tas saskaņots ar likumu, ar ko veidots pamatojums arī lēmuma projektā: ''Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3.panta pirmās daļas 1.punktā ir noteikts, ka publiskas personas rīcībai ar mantu ir jābūt tādai, lai mērķi sasniegtu ar mazāko finanšu līdzekļu un mantas izlietojumu.
 
 

Izvērtējot īpašuma Skolas ielā 5, Salā, Salas pagastā, Salas novadā stāvokli, var konstatēt, ka ēkas turpmākai uzturēšanai un tās atjaunošanai ir nepieciešami lieli ieguldījumi''.
 
 
Taču saistībā ar sporta centru un grozījumu ''Par amatu sarakstiem'' 2. daļu izskanēja komentāri. Ierosinājumu izteica Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis. ''Lai ēku neizdemolētu nepieciešami četri darbinieki. Projektā paredzēti dežuranti, bet mans priekšlikums, ja malka ir sagatavota, lai tie ir kurinātāji. Viņi varētu ēku piekurināt pa ziemu un vienlaicīgi apsargātu. Kurinātāja alga ir mazāka nekā dežuranta alga.''
 
 
Šis ierosinājums tika pieņemts. Tomēr izskanēja citi viedokļi: ''Šis īpašums citiem mērķiem ir grūti pielāgojams. Tas ir stipri nolietojies, tāpēc mēs viņu slēdzam ciet. Tāpēc nav nepieciešamības īpaši saglabāt. Ēka jāatstāj uz signalizāciju, apsardzi. Malku var pārdot Salai.'' Kas izraisīja pārrunas, ka to varētu darīt arī Salas ugunsdzēsēju depo.
 
 
Diskusiju noslēdza domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičš: ''Man ir priekšlikums. Nākamās nedēļas laikā varētu būt pārrunas ar Salas novadu. Varbūt mēs varam kooperēties ar viņiem. Atstājam daļu malkas, un viņi kurina depo un pie reizes dežūrrežīmā uzrauga un apkurina ēku. Domes sēdē šo jautājumu precizēsim atkarībā no sarunu rezultātiem.''
 
 
Izskanēja jautājums par to, kas notiks ar peldēšanas treneriem. Tika atbildēts - darba vietas tiek pārliktas uz citu struktūrvienību – SIA "Jēkabpils sporta centrs". Pašvaldība turpmāk īrēs citu baseinu, saglabājot štata vienības.

Komentāri (0-10/14)

  • eva
    02.07.2018 18:20
    gribas raudāt šo lasot....
    Cik visu fiksi nokārto. Vai tiešām nav iespējams kādu ES projektu taisīt.
    Paši jau šo neizdevīgumu izraisa.
  • marite
    02.07.2018 18:20
    ka jus domajat kur paliek nauda,ja to izlietosavam vajadzibam,uz pagasta rekvizitiem ieperkoties no augstiem plauktiem tipa prezentacijam un ta talak un jo projam ,tas nav nevienam noslepums,tikai neviens jau neko nepesak,nez no ka baidas ,tapec jau mes esam tada situacija ,kada esam,ar teicienu uz lupam ,, a,ko ta es,,
  • Guest
    02.07.2018 18:20
    nav ko teikt!:
    Swarka:
    Es par Salas slēgšanu, tur varētu ierīkot lielu mazdārziņu kompleksu jēkabpiliešiem :D

    Gribētu tevi satikt dzīvē! pastītos kā tu man to pateiktu sejā!

    Biedē vai draudi?
  • Sala
    02.07.2018 18:20
    Swarka:
    Es par Salas slēgšanu, tur varētu ierīkot lielu mazdārziņu kompleksu jēkabpiliešiem :D

    Par daudz muti kūlsti es tā skatos.
  • ES
    02.07.2018 18:20
    Guest:
    Moš Salu ar slēgt? :lol:

    Mož tevi izslēgt????????? :-?
  • nav ko teikt!
    02.07.2018 18:20
    Swarka:
    Es par Salas slēgšanu, tur varētu ierīkot lielu mazdārziņu kompleksu jēkabpiliešiem :D

    Gribētu tevi satikt dzīvē! pastītos kā tu man to pateiktu sejā!
  • Swarka
    02.07.2018 18:20
    Es par Salas slēgšanu, tur varētu ierīkot lielu mazdārziņu kompleksu jēkabpiliešiem :D
  • Guest
    02.07.2018 18:20
    Moš Salu ar slēgt? :lol:
  • mamma
    02.07.2018 18:20
    Solvita:
    Cik viegli var likvidēt! "Ekonomiskais neizdevīgums ir pietiekams pamatojums". Nē! Nepiekrītu, ja runa ir par bērnu veselību, brīvā laika lietderīgu izmantošanu un spēju attīstīšanu. Slēgt baseinu - tas nav labo pārmaiņu pilsētas cienīgi.

    Labo pārmaiņu pilsēta jau nav Sala, tāpēc arī šeit ir tik viegli aizvērt.
    Saprotams, ka baseins izmaksā daudz un tiešām pagastam būtu grūti uzturēt, bet, diemžēl, pagastam nerūp savas ģimenes ar bērniem visādās citās jomās. It īpaši, ja paskatās, kāds atbalsts un iespējas tiek sniegtas līdzīga lieluma pagastos. Acīmredzot nauda šķiet nepieciešamāka daudzām citām lietām. Kāpēc vidusskolai draud izmiršana (un tie ir reāli draudi)? Jo arī bērnu Salā paliek mazāk (protams, ne tikai Salā). Arī es ar ģimeni pamazām domāju par pārvākšanos uz pilsētu vai citu pagastu.
  • mamma
    02.07.2018 18:20
    maaminja:
    Jeekabpils Kinoteaatris sleegts, Salas peldbaseins sleegts, kur jaunieshi lai atpushas? Nebrinos, ka iet aiz garlaicibas un sit pieturaam stiklus. Vieglaak visu sleegt nekaa atjaunot. Kaa interesees tas viss? Buutu njeemushi piemeeru no citaam pilseetaam!

    Pavisam vienkārši. Viņiem ir plāni attiecībā uz pilsētu un naudu, kuru varētu tur iepludināt. Salas baseins bremzē to visu. Tā kā pagasts nevar atļauties uzturēt pats baseinu, tad Jēkabpils protams darbojas savu iedzīvotāju interesēs, nevis kāda cita pagasta.
12

Atstājiet komentāru