2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Informē par remontadarbu gaitu uz tilta pār Daugavu un Kurzemes un Vienības ielās (FOTO)

Informē par remontadarbu gaitu uz tilta pār Daugavu un Kurzemes un Vienības ielās (FOTO)

Remontdarbi, kas saistīti ar tilta pār Daugavu brauktuves remontu - asfalta seguma ieklāšana, ietves atjaunošana un margu nomaiņa vienā tilta pusē - ir veikti pilnībā, vēl jāveic ietves remonts un margu nomaiņa otrā tilta pusē, tā ceturtdien, 12. jūlijā, preses konferencē informēja SIA „Rīgas tilti" tehniskais direktors Guntis Briedis. Turpmākie darbi jūlijā un augustā tiks veikti tilta apakšpusē, netraucējot satiksmes kustību.
 
 
Sākot no 12. jūlija remontdarbus tilta brauktuves zonā var uzskatīt par pabeigtiem, tomēr sakarā ar būvdarbiem Neretas un Vienības ielas krustojumā, satiksme darba dienās laika posmā no 7:00 līdz 19:00 periodiski tiks regulēta un novirzīta tā, lai būvdarbu veicējs SIA „Ošukalns" varētu veikt nepieciešamos būvdarbus. No plkst. 19:00 līdz 7:00 satiksmi regulēs būvdarbu zonās izvietotās ceļa zīmes.
 
 
Vienības ielas posmā ir veikta asfalta pirmās kārtas ieklāšana, notiek paralēlo ietvju izbūve, uzbūvētas gājēju ietves uz Kena parku. Domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps informēja, ka jūlijā tiks izsludināts iepirkums šo ietvju pagarinājumu - esošo gājēju celiņu - atjaunošanai Kena parkā par pašvaldības līdzekļiem.
 
 
„Kopumā darbi uz priekšu rit raiti un Daugavas kreisajā krastā lielākais darbs atlicis pie Brīvības un Vienības ielas satiksmes rotācijas apļa izbūves", tā SIA „Saldus ceļinieks" atbildīgais būvdarbu vadītājs Edgars Brūveris.
 
 
Satiksmes rotācijas aplim Rīgas ielā jau uzklāta asfalta pamatkārta, tiek uzstādītas apmales. Turpinās darbi Kurzemes ielā – komunikāciju izbūve, Raiņa ielas un Latgales ielu pieslēguma izveide Kurzemes ielai u.c.
 
 
Satiksmes organizēšana svētku laikā:
 

No 21. līdz 25. jūnijam tiks nodrošināta satiksmes plūsma pa abām tilta pār Daugavu satiksmes joslām. Svētku laikā satiksmi nekontrolēs regulatori vai luksofori. Automašīnu vadītājiem lūgums sekot līdzi ceļa zīmēm, kas norāda apbraucamos posmos, kā arī ievērot noteikto ātruma ierobežojumu.
 

“Kopumā laika posmā no būvdarbu uzsākšanas sastādīti ap 70 administratīvā pārkāpuma protokoli, par satiksmi regulējošo ceļa zīmju neievērošanu, īpaši Vienības un Kļavu ielas krustojuma zonā. Un mutiski brīdinājumi izteikti apmēram divas reizes vairāk. Policija turpina aktīvi kontrolēt ceļa zīmju ievērošanu,” informē Dainis Līcis, saskaņā ar Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas vecākā inspektora, majora Salvja Ozoliņa sniegto informāciju.

 


Brīvdienās – Motoru svētku un Jāņu laikā - ietves abās tilta pusēs būs atvērtas gājēju kustībai. Sacensības Daugavā varēs brīvi vērot no tilta.
Pēc svētkiem satiksmes ierobežojumi tiks atjaunoti un kustība pār tiltu tiks organizēta pa vienu satiksmes joslu.




Laura Afanasjeva,
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste


Foto: Māra Grīnberga





Atstājiet komentāru