2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Jēkabpils domē izveidota jauna štata vieta -  Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks

Jēkabpils domē izveidota jauna štata vieta - Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks

Jēkabpils dome šīsnedēļas sēdē apstiprināja lēmumu par jaunas štata vietas – Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks – izveidi.
 
Pašlaik pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā strādā seši cilvēki: nodaļas vadītāja Margita Liepiņa, sabiedrisko attiecību speciālistes Aiga Sleže un Laura Afanasjeva, jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Skļarska, kā arī Jēkabpils Tūrisma informācijas centra darbinieces: tūrisma informācijas konsultante Daina Eglīte un tūrisma organizatore Zane Vārna. Šīs nodaļas darbinieku mēnešalgas ir no 592 līdz 963 eiro pirms nodokļu nomaksas.
 
 
Pirms lēmuma pieņemšanas izvērtās diskusija. Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rašcevskis lūdza pašvaldības izpilddirektoru Guntaru Goguli sniegt skaidrojumu, kāpēc nepieciešama jauna štata vieta.
 
 
Guntars Gogulis norādīja, ka sen jau ir radusies vajadzība izveidot štata vietu cilvēkam, kas strādātu ar uzņēmējiem, veidotu un stiprinātu pašvaldības saiti ar biznesa cilvēkiem. Joprojām neesot izveidota arī vietējo uzņēmēju datu bāze.
 
 
Deputāts Aigars Nitišs norādīja, ka iepriekš bija nolemts, ka šo funkciju deleģēs nevalstiskajām organizācijām, vai viedoklis ir mainījies.
 
 
Guntars Gogulis skaidroja, ka pieredze liecina, ka NVO nav ieinteresēta uzņēmēju datu bāzes veidošanā un arī pieredze citās pasvaldībās liecinot, ka šis pasākums agri vai vēlu izbeidzas, ja pašvaldība to neuzrauga un neaktualizē.
 
 
Deputāte Kristīne Ozola norādīja, ka ņemot vērā dažādas plašās datubāzes, tajā skaitā LURSOFT un citas, kurās jau ir apkopotas ziņas par uzņēmējiem, tad atliek vien pieķerties un izdarīt šo darbu, nepārvēršot to par mega problēmu, kurai nepieciešama štata vieta.
 
 
Deputāts Kaspars Skruzmanis norādīja, ka pilsētā ir uzņēmēju biedrība, kas ar šo jautājumu varētu nodarboties.
 
 
Guntars Gogulis skaidroja, ka uzņēmējiem primārais ir darboties katram savā nozarē un pelnīt, nevis veidot citam par citu datubāzi. Turklāt esot arī citi faktori, kāpēc nepieciešama jauna štata vieta. Nesen tapis Jēkabpils pilsētmārketinga plāns, kurā ir noteiktas četras galvenās sadaļas jeb virzieni: 1. Cilvēks – šajā virzienā pasvaldība aktīvi un sekmīgi strādajot, 2. Tūrisms – arī šajā virzienā darbs noritot, 3. Uznēmējdarbība – šajā virzienā līdz šim ir maz paveikts un 4. Pilsētas lobijs – jauns virziens, kurā tikpatkā nav strādāts. Lūk, jaunās štata vietas darbiniekam būs uzdevums darboties šajos virzienos. Ja runā par uzņēmējdarbību, tad Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks būs atbildīgs arī par ārējiem sakariem jeb vietējo uzņēmēju sadarbību ar sadraudzības pilsētu uzņēmējiem un viņam būs jāseko līdzi visiem jaunumiem uzņēmējdarbības jomā gan Jēkabpilī, gan sadraudzības pilsētās. Tāpat arī nodaļas vietnieks pildīs nodaļas vadītāja funkcijas, Margitas Liepiņas prombūtnē.
 
 
Lēmums par jaunu štata vietu domē tika pieņemts ar balsu vairākumu. Pret balsoja deputāti Aigars Nitišs un Raivis Ragainis, atturējās Kristīne Ozola.
 
 
Paredzēts, ka jaunais darbinieks varētu tikt iecelts jau tuvāko nedēļu laikā. Pagaidām šim darbiniekam nav noteikts algas apmērs, zināma tikai maksimālā mēnešalga šai amata vietai, kas ir 1174 eiro. Līdzšinējā pieredze liecina, ka pašvaldība nosakot algu, nenosaka maksimālo apmēru.
 
 
Pagaidām arī netiek nosaukts cilvēks, kas ieņems šo amata vietu. Taču neoficiāla informācija liecina, ka, iespējams, šajā amatā tiks iecelta sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Afanasjeva, kas kādu laiku bija Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietas izpildītāja. Pirms tam viņa vadīja Jēkabpils Tūrisma un informācijas centru. Patlaban no dekrēta atvaļinājuma ir atgriezusies nodaļas vadītāja Margita Liepiņa, bet Tūrisma informācijas centrā laikā, kad Laura Afanasjeva veica Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietas izpildītājas amatu, darbā tika pieņemta jauna speciāliste, Jēkabpils domes darbinieces Ivetas Vārnas meita - Zane Vārna, līdz ar to Laurai Afanasjevai nepieciešama darba vieta. Pagaidām, kamēr ir dekrēta atvaļinājumā sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Bite, viņa pilda šos pienākumus. Taču atgriežoties Elīnai Bitei, rodas situācija, ka Laurai Afanasjevai zūd darba vieta. Neapšaubāmi, ka pašvaldības izpilddirektora Guntara Goguļa apgalvojumi, kāpēc nepieciešama jauna štata vieta ir pamatoti, tāpat arī nav šaubu, ka ar sev uzticētajiem pienākumiem profesionāli tiks galā Laura Afanasjeva, taču tikpat skaidri redzams, ka šāds amats, iespējams, nepieciešams, lai visiem pašreizējiem Sabiedrisko attiecību nodaļas darbiniekim nodrošinātu darba vietas.

Komentāri (0-3/3)

  • Egita
    14.01.2023 09:35
    Es nevaru saprast,kā tā Margita Liepiņa,kura jau ir veca vecene sēž tajā amantā un jauc ārā ģimenes precētiem vīriešiem,un braukā ar viņiem uz mežu. Viņa izskatās tā itkā kaut ko lietotu . Tur jau sen viss jāmaina
  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Īīīdeāli, Tā kā Margita Liepiņa bija dekrētā, tas nozīmē, ka pēc pāris gadiņiem būs jāveido vēl viena štata vietiņa :D
  • tukijs
    02.07.2018 18:16
    Vai pietiks kur izsēdināt visus"speciālistus"?Varbūt domei vajag jau laicīgi celt vēl vienu ēku,kur izsēdināt visus liekēžus?

Atstājiet komentāru