2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Guntars Gogulis ierosina ierobežot zāles pļaušanu pilsētā

Guntars Gogulis ierosina ierobežot zāles pļaušanu pilsētā

Jēkabpils domes sēdē plašāka diskusija izvērtēs, runājot par zāles pļaušanu pilsētā. Šo jautājumu aktualizēja deputāts Aigars Nitišs, norādot, ka pilsētā zāle aug daudz straujāk nekā tiek pļauta un vēlējās zināt, kā tiek organizēti pļaušanas darbi.
 
 
Izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka, iespējams, nemaz nevajag tik daudz līdzekļu un resursu tērēt zāles pļaušanā. Viņš ceļojot pa Eiropas pilsētām novērojis, ka tur tik intensīvi zālājus un ceļmalas nepļauj, kā Latvijā. Eiropas pilsētās zālājus pļaujot vietās, ko visbiežāk apmeklē tūristi, visur citur tiekot nopļautas tikai apmales, pārējai zālei ļaujot brīvi augt. Guntars Gogulis ierosināja, ka līdzigi varētu rīkoties arī Jēkabpilī.
 
 
Deputāte Kristīne Ozola iebilda, ka šādā gadījumā ir jāmaina noteikumi arī iedzīvotājiem, ja zāli savos īpašumos nepļaus pašvaldība, tad arī iedzīvotājus nevar sodīt par zāles nepļaušanu. Guntars Gogulis iebilda, ka atiiecībā uz iedzīvotājiem izmaiņas neesot vajadzīgas.
 
 
Diskusijā iesaistījās domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis, norādot, ja zāli gadiem nepļauj, tad zālāju skats būs nepievilcīgs.
 
 
Savukārt deputāts Raivis Ragainis norādīja, ka zāli tomēr nāksies pļaut, jo ir saņemta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vēstule, kurā pašvaldībai lūgts pļaut zāli savos īpašumos, lai nepieļautu kūlas dedzināšanu pavasarī. Ragainis arī piebilda, ka Eiropas pilsētās iedzīvotājiem nav tradīcijas dedzināt pērno zāli, kā tas ir Latvijā.
 
 
Diskusiju noslēdza Būvniecības nodaļas vadītāja Anita Vanaga, norādot, ka līgumu ir noslēgti un zāles pļaušana pilsētā notiek un visi zālāji un ceļamalas tiks izpļautas. Zāles pļaušana aizkavējusies, jo pēc pagājušās nedēļas lietavām bijis apgrūtināti strādāt ar zāles pļāvējiem, taču patlaban darbi esot atsākušies.
 
 

Komentāri (0-10/11)

  • brum
    02.07.2018 18:16
    Muļķības, visam ir jābūt sakoptam un tīram, braukājot pa citām Latvijas pilsētām var redzēt, cik dome domā par šīm lietām, piemēram, Jelgavā, viss ir tīrs un sakopts prieks skatīties!
  • SB
    02.07.2018 18:16
    Jā, jau parādās pirmās Gundara dumjības!!!!!
    Kā Jūs saimniekosiet tālāk, ja jau sākumā ačgārnības domāšanā????
  • Fuuu!!!
    02.07.2018 18:16
    Skaisti , dēļ viena "gudrinieka" jadzīvo džungļos.:D:D:D

    un ,piemēram, šogad cik daudz tika iztērēts par sniega tīrīšanu, jo sniega jau nebija principā..

    un piekrītu tam ka mazāk ceļojis būtu!!!!
  • jaa
    02.07.2018 18:16
    Goguļa kung! Holandē mazajās šķērsielās smird kā padomju laikos tualetes un parku dārzos ar dažreiz :) Un viņi mazās šķērsielas tīra labi ja reizi nedēļā, varbūt sāksim cūkoties tiem pakaļ :D
  • spaisss
    02.07.2018 18:16
    nu kauna lieta-pljaut veel mazaak???jau taa dzhunglji!!!
  • tukijs
    02.07.2018 18:16
    Lai nebrauc uz citām valstīm,bet pabrauc uz kaimiņpilsētām,kā tur pļauj zāli un kādi ir apstādījumi!
    Kauns!
  • Zāle
    02.07.2018 18:16
    Piekrītu Tev tādā nozīmē, ka nevar būt atšķirīga attieksme - iedzīvotājiem viens un pašvaldībai cits pļaušanas ritms - vai nu visi pļaujam, vai visi priecājamies par "sudraba ziediem smildziņa ziedi"
  • Zāle
    02.07.2018 18:16
    Faktiski Guntaram taisnība. Ceļa daļa pļauj ceļa malas augustā un tad zāle vairs neataug. Tā kā par kūlu nav jāuztraucas. Naudu var ieguldīt arī lietderīgāk - salabot gājēju celiņus. Un zālei ir jāzied - gundegas, smilgas. Tas ir ļoti skaisti. Nomācoši ir gludas pļavas bez ziediņa, bez smildziņas
  • Dimčs
    02.07.2018 18:16
    Nekad nedomāju, ka tā teikšu, bet... Visu ceņu Ragainim!!! :D
    Nezinu, varbūt Austrumeiropā tā notiek, kā Gugulis saka, bet, piemēram, Austrijā pat vismazākajā "dorfā" neredzēsi nenopļautu zāli, ja neskaita pļavas, par pilsētām nemaz nerunājot...
  • Janka
    02.07.2018 18:16
    Izpildirektoram jāceļo mazāk, tad arī būs nauda ;)
12

Atstājiet komentāru