2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Jēkabpilī oficiāli atklāta peldsezona (FOTO)

Jēkabpilī oficiāli atklāta peldsezona (FOTO)

No šodienas Jēkabpilī sākas peldsezona, kad pilsētas galvenajā pludmalē pie Radžu ūdenskrātuves tika pacelts Zilais karogs un darbu sāka glābēji.
 
 
Zilo karogu šodien pacēla Jēkabpils domes priekšsēdetāja vietnieks Jānis Raščevskis un SIA "Jēkabpils sporta centrs" direktors Juris Bobrovs. Jānis Rašcevskis norādīja, ka Radžu ūdenskrātuvē ir ļoti tīrs ūdens, bez kaitīgajām baktērijām un peldvietas tīrība lielā mērā ir atkarīga no apmeklētāju uzvedības.
 
 
Jānis Raščevskis atzīst, ka iegūt pludmalei Zilo karogu nav tik vienkārši. Tas ir vesels pasākumu komplekss, kas jāveic. Viņš norāda, ka ir četru kritēriju grupas. Pirmā ir vides informācija un vides nosacījumu ievērošana, otrā – ūdens kvalitāte. Pēc pašreizējiem Bior insitūta mērījumiem Radžu ūdenskrātuvē ir izcila ūdens kvalitāte, abos rādījumos par kaitīgajām baktērijām ir nulle līmenis. Jānis Raščevskis norāda, ka atliek mums neko ūdenskrātuvē un tās apkātrtnē neko piesārņojošu neliet, nemest un nebērt, lai nepasliktinātu ūdens kvalitāti. Vēl ir divas kritrēriju grupas – apsaimniekošana, ko mēs esam uzticējuši SIA "Jēmkabpils sporta centrs" un viņi, manuprāt, cenšas. Diemžēl daudzi apmeklētāji, sadzērušies grādīgos dzērienus uzvedās vairāk nekā "cūči" un es aicinu visus, kas nozēro šādas grupas, kas dzer un piemēslo apkārtni un ūdenskrātuvi, ziņot kārtības sargiem, ir jāpanāk, lai šādi alkohola lietotāji un mēslotāji no Radžu ūdenskrātuves teritorijas tiktu patriekti. Pēdejā vērtēšanas grupa ir piedāvātais servis. Tas pagaidām šeit vēl nav tik plašs, kā gribētos, jo tam nepieciešami līdzekļi, atzīst Jānis Rašcevskis. Katrā gadījumā pašvadība cenšas šo servisu paplašināt, tāpat arī rūpējamies par drošību. Šeit ir arī glābēji, kas uzmana peldētājus un rūpējas par drošību.
 
 
Juris Bobrovs sacīja, ka peldvietas labiekārtošanā šogad būtisku izmaiņu nav, ir uzturēts kārtībā iepriekšejos gados paveiktais, toties šogad būs daudz plašāks piedāvajuma klāsts aktīvi darboties pie pludmales. Būs iespēja iznomāt ūdensvelosipēdus, velokartus un velosipēdus, kā arī iespēja nodarboties ar ūdensslēpošana.
 
 
Radžu ūdenskrātuves inspektors Aivars Druvenieks stāsta, ka no šodienas 23.maija dežuras sāk divas glābēju brigādes, kas pludmalē atradīsies ik dienu no pulksten 9.00-22.00. Glābēju galvenie pienākumi ir sekot, lai uz ūdens nenotiktu kāda nelaime. Pērn bija gadījums, kad nācās glābt kādu peldētāju. Glābēju aprīkojums ir glābšanas veste un riņķis, kā arī laiva. Viņ u rīcībā ir arī aptieciņa pirmās palīdzības sniegšanai. Aivars Druvenieks peldētājiem iesaka būt uzmanīgiem un apdomīgi lekt no laipām, nelekt uz muguras, nedauzīties un nespēlēties uz laipas,kā arī neatstaat atkritumus, nedauzīt pudeles un nemest ūdenī, jo pavasarī ūdenslīdēji attīrīja pludmales ūdens gultni. Seszonaturpināsies līdz 15.septembrim.
 
 
Radio1 novēroja, ka daudzi jēkabpilieši peldsezonu atklājuši jau krietni agrāk un arī šodien pludmalē netrūka sauļoties un peldēties gribētāju. Pludmalē pieejamā informācija liecināja, ka šodien pulksten 11.00 gaisa temnperatūra pie Radžu ūdenskrātuves bija plus 29 grādi, bet ūdens temperatūra plus 21 grāds.
 
 
Pēc Zilā karoga pacelšanas visi pasakuma dalībnieki tika cienāti ar zivju zupu, kas tapa katlā uz ugunskura un pīrādziņiem.
 
radzhi
radzhi1
radzhi2
radzhi3
radzhi4
radzhi5
radzhi6
radzhi7
radzhi8
radzhi9
radzhi10
radzhi12
radzhi14
radzhi15
radzhi16
radzhi17
radzhi19
radzhi20
radzhi21
radzhi22
radzhi23
radzhi24
 

Atstājiet komentāru