2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpils pašvaldība tiekas ar tilta būvniecībai vajadzīgo zemju īpašniekiem

Jēkabpils pašvaldība tiekas ar tilta būvniecībai vajadzīgo zemju īpašniekiem

Jēkabpils pilsētas pašvaldība 17.aprīlī konceptuāli atbalstīja tilta pār Daugavu būvniecību, kā arī izveidoja Atlīdzības noteikšanas komisiju, kuras uzdevums ir noteikt atlīdzību atsavināmiem zemes īpašumiem, kas nepieciešami jaunā tilta būvniecībai.

 

Atsavināmo zemju īpašnieki tika aicināti uz sarunu ar Atlīdzības komisijas un domes vadības pārstāvjiem, lai tiktu iepazīstināti ar atlīdzības noteikšanas kārtību.

 

Uz tikšanos piektdien 9.maijā ieradās četri pārstāvji no sešpadsmit apzinātām fiziskajām un juridiskajām personām. Atlīdzības komisija sniedza atbildes uz īpašniekus interesējošiem jautājumiem, kā arī informēja par veicamajiem pasākumiem, kas saistīti ar tilta būvniecības gaitu.

 

Tuvākajā laikā Jēkabpils pilsētas pašvaldība sagatavos un nosūtīs paziņojumu visiem atsavināmo zemju īpašniekiem saskaņā ar Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likuma 18.pantu un Ministru kabineta 15.03.2011. noteikumu Nr.204 „Kārtība, kādā nosaka taisnīgu atlīdzību par sabiedrības vajadzībām atsavināmo nekustamo īpašumu” 3.daļu.

 

Paziņojumā zemju īpašnieki tiks informēti par nepieciešamību atsavināt tiem piederošo zemes īpašumu vai tā daļu, tiks aicināti piedalīties nekustamā īpašuma atlīdzības noteikšanā, uzrādot dokumentus, kas raksturo atsavināmo nekustamo īpašumu, tajā skaitā dokumentus, kas raksturo tā sastāvu, stāvokli, uz tā gulstošās nastas un apgrūtinājumus, ienesīgumu, un citus dokumentus par atsavināmo nekustamo īpašumu, kas varētu ietekmēt tā vērtības noteikšanu.
 

Zemes īpašnieki tiks lūgti izvērtēt un sniegt pilnīgu informāciju par zaudējumiem, kādi varētu rasties atsavināšanas gadījumā, kā arī šo zaudējumu un to iespējamo apmēru pamatojošos dokumentus.

 

Īpašniekiem būs rakstveidā jāinformē pašvaldība arī par inženierbūvēm un inženierkomunikācijām, kuras saskaņā ar Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likuma 24.panta pirmo daļu atsavināmā nekustamā īpašuma īpašnieks pieprasa izbūvēt.

 

Atgādinām, ka Satiksmes ministrija 2007.gadā finansēja, un AS „Ceļuprojekts” veica jauna Daugavas šķērsojuma iespējamības izpēti, kurā rekomendēts izbūvēt jaunu tilta pāreju Jēkabpilī Bebru ielas galā.

 

Tilta pār Daugavu būvniecība ir iekļauta „Jēkabpils pilsētas attīstības programmā 2012. – 2018.gadam”.

 

Jēkabpils pilsētas pašvaldība un Satiksmes ministrija 27.martā parakstīja Vienošanos par sadarbību jauna Daugavas tilta izbūvi Jēkabpilī, Bebru ielas galā, ar tilta pieeju pieslēgumu Neretas ielai kreisajā krastā un Rīgas ielai un Daugavpils ielai labajā krastā.

 

Laura Afanasjeva,

Jēkabpils domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru