2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpilī par vairāk nekā miljonu eiro atjaunos bērnudārzu “Kāpēcītis”

Jēkabpilī par vairāk nekā miljonu eiro atjaunos bērnudārzu “Kāpēcītis”


Pirmsskolas izglītības iestāde “Kāpēcītis” beidzot piedzīvojusi ilgi gaidīto rekonstrukciju. Šopavasar sākušies demontāžas un būvniecības darbi, un, kad tie būs galā, pirms vairākiem gadu desmitiem būvētā ēka būs ieguvusi jaunu veidolu tiklab no iekšpuses kā no ārpuses.

 

Darbu veicēja “Jēkabpils PMK” tehniskais direktors Māris Dimants stāsta, ka patlaban notiek demontāžas darbi iekštelpās, kā arī ārpusē, kur tiek demontēti visi celiņi un izzāģēti arī liekie koki. Pazudušas vecās, pussabrukušās nojumes, no kurām daudzas iepriekš bija norobežotas ar lentu, jo tajās uzturēties bija bīstami.

 

Galvenie “Kāpēcītī” veicamie darbi ir ūdensvada, kanalizācijas rekonstrukcija, ventilācija, kuras līdz šim šajā ēkā vispār nebija. Būsjaunas grīdas, tajā skaitā sporta zālei, tāpat arī gaidāma griestu rekonstrukcija. No ārpuses paredzēta siltināšana un jauna jumta izbūve – mīkstais jumts ar papildu siltinājumu, tiks ierīkota jauna ugunsdzēsības signalizācija.

 

Rekonstrukcijas darbi paredzēti arī bērnudārza teritorijā: paredzēts jauns žogs, apzaļumošana. Šajā bērnudārzā pēc jaunas koncepcijas tiek izstrādāti bērnu rotaļlaukumi. Bērnudārzā ir 12 grupiņas un būs arī 12 rotaļlaukumi – katrai grupiņai savs. Būs kopējais sporta laukums. Ārējiem darbiem paredzēta diezgan liela summa – bērnu rotaļlaukumiem, žoga ierīkošanai, apzaļumošanai un ārējām komunikācijām, tas ir ūdensvadam un kanalizācijai - paredzēti aptuveni 20 % no kopējās tāmes vērtības. Galvenais, kā līdz šim bērnudārzā nebija – tiks ierīkota lietus ūdens kanalizācija. Būs arī 13 laternas. Bērnudārzs saglabās savu veidolu, bet būs pilnībā rekonstruēts,” stāsta M.Dimants.

 

Bez tam bērnudārzs tiks pie jaunām mēbelēm un cita jauna inventāra par 200 tūkstošiem eiro.

 

Bērnudārza “Kāpēcītis” renovācija ir pašvaldības iniciatīva un notiek par pašvaldības naudu. Aizņēmums tiek ņemts uz 20 gadiem, kopējā summa ir viens miljons 86 tūkstoši eiro, būvniecības izmaksas.

 

“Domāju, ka turpmākajos 10 gados tur nekādi ieguldījumi nebūs vajadzīgi,” saka M.Dimants.

 

Darbu izpildes termiņš ir 26.augusts, kad bērniem jau jāatgriežas bērnudārza telpās.

 

“Kāpēcītis” ir SIA “Jēkabpils PMK” bijušais bērnudārzs, kurā šad tad pa daļām ir ieguldīti līdzekļi remontdarbos – ir mainīti logi, labots jumts. Tomēr M.Dimants uzskata, ka ir labāk rekonstruēt visu ēku uzreiz nevis pa daļām, tā, kā tas noticis Jēkabpils 3.vidusskolā.

Atstājiet komentāru