2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Iespējams, iedzīvotājiem rēķini par apkuri Jēkabpilī kļūs mazāki

Iespējams, iedzīvotājiem rēķini par apkuri Jēkabpilī kļūs mazāki

SIA "Jēkabpils siltums" iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) jauno siltumenerģijas tarifu, kas paredz samazinājumu par aptuveni 4,2%. Iespējams, tādējādi arī iedzīvotājiem rēķini par apkuri varētu kļūt mazāki, pieļauj uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko.
 

Kā pastāstīja Aleksandrs Karpenko, iespēja samazināt siltumenerģijas tarifus uzņēmumam radusies, jo pēdējos piecos gados īstenoti siltumtrašu rekonstrukcijas un katlu iekārtu modernizēšanas pasākumi, tādējādi samazinājušās siltumenerģijas ražošanas izmaksas un siltumenerģijas zudumi siltumtrasēs.

Jaunais siltumtarifs varētu stāties spēkā no šā gada 1.oktobra.

Patlaban Jēkabpilī spēkā esošais siltumenerģijas tarifs ir apstiprināts 2009.gadā. Atkarībā no kurināmā - dabasgāzes - iepirkumu cenas tas svārstās no 58,64 līdz 75,11 eiro par megavatstundu.

 

"Arī iedzīvotājiem varētu samazināties rēķini par apkuri, taču jāņem vērā, ka to ietekmē ne tikai mūsu noteiktā cena, bet galvenokārt siltuma patēriņš. Tas nozīmē, ka rēķini būs mazāki tajās mājās, kur siltumu patērē mazāk, jo tajās veikti siltināšanas darbi. Arī līdz šim maksa par apkures kvadrātmetru bija ļoti atšķirīga - nesiltinātajās mājās tā bija būtiski lielāka nekā tajās, kur bija veikti siltināšanas projekti," saka A.Karpenko.

 

Pagaidām viņš atturējās prognozēt, vai maksa par apkuri iedzīvotājiem samazināsies tieši par četriem procentiem.

 

Atstājiet komentāru