2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Pēc svētkiem lems, ko darīt ar vēsturiskajām ēkām iepretīm lielvaikalam “Maxima” (FOTO)

Pēc svētkiem lems, ko darīt ar vēsturiskajām ēkām iepretīm lielvaikalam “Maxima” (FOTO)

Jēkabpils domes pirmssvētku sedē deputāts Aigars Nitišs uzdeva jautājumu, kā virzās sarunas ar "Maxima" īpašniekiem par divu vēsturisko ēku sakārtošanu, kas jau gandrīz gadu ir ieslēptas plēves apvalkā.
 
 
Aigars Nitišs atgādināja, ka sākotnēji tika solīts, ka ēkas sakārtos gada laikā, bet līdz šim nekas nav darīts.
 
 
Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs informēja, ka tikšanās ar "Maxima" pārstāvjiem paredzēta nākamnedēl pēc svētku brīvdienām. Tad arī pasvaldība uzklausīs priekšlikumus un idejas, ko darīt ar abām vēsturiskajām ēkām. Tāpat arī "Maxima" nav izpildījusi solījumu sakārtot teritoriju aiz lielveikala un pļavas pusi. Bijis paredzēts, ka zeme tiks nolīdzināta, iesēts zālājs un atjaunota gājēju taka.
 
 
Sarunā ar Radio1.lv Raits Sirmovičs sacīja, ka pagaidām nav zināms, kāds priekšlikums tiks apstiprināts. No "Maxima" sniegtā informācija liecinot, ka ēkas ir ļoti sliktā stāvoklī, prauli vien esot un tās rekonstruēt visticamāk nav iespējams. Raits Sirmovičs piebilda, ka ēkas varot arī nojaukt pilnībā, taču svarīgi, kas būs to vietā. Pašvaldības interese esot, ja vēsturiskās ēkas nojauc, lai vietā tiktu uzceltas atvieglināta tipa ēkas, piemēram, ratu un velosipēdu novietošanai vai āra tirdzniecībai ar zivīm, stādiem un citām precēm.
 
Foto: Māra Grīberga
 
{gallery}Maajas pie MAXIMA{/gallery}

Komentāri (0-2/2)

  • hmm
    02.07.2018 18:16
    galvenais atļaut sākt, vēlāk i atļauju neprasīs visu nolīdzinās ar buldozeru. Vispār nesaprotu, kāpēc vajadzēja ļaut tajā vietā celt Maxsimu?
  • Pircējs
    02.07.2018 18:16
    Kāda iespēja, ka Maximas vadība ir ieinteresēta kaut ko atjaunot.. Protams, ka viņi apgalvos, ka tur tikai nojaukšana iespējama! Labāk, lai Dome pieaicina neatkarīgus speciālistus, kas izvērtē ēku stāvokli... 8)
    Tā māja, kas ir ietīta plēvē, ir šausmīga, pats esmu redzējis kārtīga izmēra žurkas ložņājam pa mājas jumtu. Bet nu tā, kura "uz centra" pusi vairāk, ir samērā labā stāvoklī, vismaz vizuāli novērtējot.

Atstājiet komentāru