2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Jēkabpilī talkos Mežaparkā, pie Daugavas un pie Filozofu ielas dīķa

Jēkabpilī talkos Mežaparkā, pie Daugavas un pie Filozofu ielas dīķa

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina visus pilsētas iedzīvotājus, pašvaldības iestādes un struktūrvienības, valsts iestādes un uzņēmumus, nevalstiskās organizācijas, garāžu kooperatīvu biedrus 26. aprīlī piedalīties Lielajā Talkā! Lielā Talka norisināsies vienlaicīgi visā Latvijā no plkst.9.00-15.00., ar mērķi, lai 2018. gadā, kad apritēs valsts simtgade, Latvija būtu tīrākā valsts pasaulē.
 

Jēkabpilieši var izvēlēties vienu no trim oficiālajām talkošanas vietām Jēkabpilī:

Piedalīties sakopšanas darbos atpūtas vietās pie Radžu ūdenskrātuves un Mežaparkā (pulcēšanās pl.9:00 Zilā karoga pludmalē pie glābēju namiņa);

Sakopt Daugavas labo krastu no tilta līdz Luterāņu baznīcai (pulcēšanās pl.9:00 Dārza ielas galā pie dambja)

Sakopt Filozofu ielas dīķa malu (pulcēšanās pl.9:00 pie stāvlaukuma Dambja ielā).
 

Jēkabpils skolu audzēkņi aprīlī sakopšanas darbus veikuši šādās teritorijās: Jēkabpils 3.vidusskolas audzēkņi sakopa savai skolai piegulošo teritoriju, vakara vidusskolas un pamatskolas audzēkņi sakopa Krustpils saliņu, 2.vidusskolas skolēni – aizsargdambi Daugavas kreisajā krastā, bet Valsts ģimnāzijas skolēni – Strūves parku un Kalpaka laukumu.
 

Ikviens brīvprātīgais talkotājs, iestāde, organizācija, uzņēmums, var rīkot savu talku kādas sabiedriskas vietas sakopšanai, to reģistrējot mājaslapā http://www.talkas.lv. Ja vēlas talkot pašu izvēlētā vietā, tad jāizvēlas atbildīgā persona, kas attiecīgajā teritorijā organizē talku un nodrošina savus talciniekus ar atkritumu maisiem, kurus varēs saņemt pie pilsētas Lielās Talkas koordinatoriem un arī vienoties par atkritumu izvešanu. Talkas maisi šogad būs sarkanbrūnā krāsā.
 

Talkas maisi ir paredzēti plastmasas un citiem atkritumiem, tajos nav jāmet lapas vai zari.
 

Lai izvairītos no publisko sabiedrisko vietu piesārņošanas ar saimniecībā nevajadzīgiem lielgabarīta sadzīves atkritumiem (savu laiku nokalpojušām mēbelēm), bet ne būvgružiem, sadzīves atkritumiem un pērnajām lapām, talkas dienā ( 26.aprīlī) pašvaldība pēc saraksta organizēs šo atkritumu izvešanu no privātmājām bez maksas. Katram privātmājas iedzīvotājam ir iespēja pieteikt šo atkritumu izvešanu līdz 26.aprīlim SIA „Jēkabpils pakalpojumi" dispečerei pa tālruni 65237660.
 
Atgādinām, ka Jēkabpils pilsētas teritorijā sadzīves atkritumu, automobiļu riepu, nolietotas elektrotehnikas u.c. izvešanu no privātmājām, garāžu kooperatīviem, iestādēm, organizācijā, uzņēmumiem par samaksu veic SIA „Jēkabpils pakalpojumi" (tālrunis dispečerei 65237660). Pašvaldība iepriekšminētos atkritumus no privātmājām talkas laikā nevedīs, vedīs tikai tos atkritumus, kas savākti no īpašumiem piegulošajām pilsētas teritorijām un salikti sarkanajos maisos. Šie atkritumu maisi ir jānovieto ielu malās un par tiem jāpaziņo talkas koordinatoriem.
 

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, kuri talkas laikā vēlēsies sakopt māju apkārtnes, iepriekš jāsazinās ar namu apsaimniekotāju, lai vienotos par veicamajiem darbiem.
 

Lielās talkas koordinatori pilsētā:

Anita Truksne- 26131430

Iveta Vārna-29275368
 
Pašvaldības ainavu tehniķe Mārīte Breimane atbildīgā par Filozofu ielas dīķa malas sakopšanu - 26320653

Radžu ūdenskrātuves inspektors Aivars Druvinieks- atbildīgais par sakopšanas darbiem pie Radžu ūdenskrātuves – 29429678

Par Daugavas labā krasta sakopšanu atbildīgi- Nodarbinātības nodaļas darbinieki Jānis Voiko-22329805; Ilze Akilova- 20371462; Valentīna Ivanovska- 27028175, Santa Zvirbule- 20371463

SIA „Jēkabpils pakalpojumi" galvenais inženieris- Guntars Leitāns- 29205574

SIA „JK Namu pārvalde" valdes loceklis- Ainārs Labzovs- 20233221

SIA „Pils namu pārvalde"- Aivars Gadzāns- 20027315
 

Lāsma Skļarska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru