2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Karpenko:  Siltumenerģijas parādu izmaiņas vieš optimismu

Karpenko: Siltumenerģijas parādu izmaiņas vieš optimismu

Siltumenerģijas parādu apjoma izmaiņas šajā apkures sezonā vieš piesardzīgu optimismu, atzīst SIA "Jēkabpils siltums" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko.
 
"Lai arī siltumenerģijas lietotāju patērētāju kopējais parāds par patērēto siltumenerģiju šī gada 1.martā salīdzinājumā ar pagājušā gada rādītājiem ir pieaudzis par aptuveni 63 000 eiro un sasniedzis 2,67 miljonu eiro, šis pieaugums ir krietni vien mazāks nekā iepriekšējos gados, kad summas bija mērāmas vairākos simtos tūkstošu," norādīja Karpenko.
 
Mazāks nekā gadu iepriekš bijis arī siltumenerģijas parāda pieaugums kopš apkures sezonas sākuma. Ja iepriekšējā apkures sezonā tas pieaudzis par aptuveni 900 000 eiro - no 1,7 līdz 2,6 miljoniem eiro, tad šosezon - par 820 000 eiro - no 1,85 līdz 2,67 miljoniem eiro.
 
Pozitīvas pārmaiņas siltumenerģijas parādu izmaiņu dinamikā, pēc Jēkabpils siltumapgādes uzņēmuma vadītāja domām, ir saistītas ar silto ziemu un nedaudz zemāku kurināmā - dabasgāzes - cenu, kā rezultātā ir samazinājušies rēķini par apkuri un karsto ūdeni.
 
Neskatoties uz pozitīvajām tendencēm, Karpenko pauda bažas, ka ekonomisko sankciju dēļ, ko ES piemēro pret Krieviju saistībā ar notikumiem Ukrainā, Latvijā varētu pasliktināties iedzīvotāju ekonomiskā situācija un maksātspēja, kas savukārt negatīvi ietekmētu arī maksu par patērēto siltumenerģiju.
 
Jau ziņots, ka februāra sākumā SIA "Jēkabpils siltums" valde nolēmusi uz laiku apturēt kavējuma naudas aprēķināšanu iedzīvotājiem, kuri dzīvo pašvaldībai piederošās dzīvojamās mājās un dzīvokļu kooperatīvo sabiedrību mājās.
 
Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča (Jēkabpils reģionālā partija) kā kapitāla daļu turētāja pārstāvja ieteikumu, lai aukstajos ziemas mēnešos atvieglotu iedzīvotājiem norēķinus par izlietoto siltumenerģiju, kā arī lai sekmētu pašreizējos maksājumus un nepieļautu strauju siltumparādu apjoma pieaugumu.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: nra.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Zaiga B.
    02.07.2018 18:16
    Kā vispār var pastāvēt uzņēmums ar tādiem parādiem? Te nu reiz arī rodas tās nepatīkamās bažas par to, ka maksātāji maksā gan par sevi, gan nemaksātājiem, jo citādāk uzņēmums ar šādām parādsaistībām jau sen būtu aizgājis pa burbuli. Un lai Karpenko k-gs nemēģina pārliecināt par pretējo, jo arī šogad maksa par apkuri bija ļoti augsta!

Atstājiet komentāru