2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Parakstīta vēsturiska vienošanās par Jēkabpils jaunā tilta būvniecības uzsākšanu (FOTO)

Parakstīta vēsturiska vienošanās par Jēkabpils jaunā tilta būvniecības uzsākšanu (FOTO)

Jēkabpils dome ar Satiksmes ministriju ceturtdien parakstījusi vēsturisku vienošanos – par jaunā tilta būvniecības uzsākšanu. Dokumenta parakstīšanas brīdī pašvaldības priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs izteica gandarījumu, ka daudzu gadu darbs un ceļš uz šo brīdi vainagojies panākumiem. Vēsturisko dokumentu no Satiksmes ministrijas puses parakstīja valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands.
 
"Šis ir vēsturisks brīdis, jo dots starts tilta būvniecībai. No šodienas sāksies darbi šī projekta īstenošanai," sacīja Leonīds Salcevičs.
 
Viņš piebilda, ka pašvaldības kompetencē ir zemju atsavināšana būvniecības vajadzībām un šim nolūkam pašvaldība ņems kredītu aptuveni pusmiljons eiro.
 
Satiksmes ministrs Anrijs Matīss norādīja, ka noslēgtā vienošanās un parakstītais doikumenmts ministrijai ir juridiski saistošs un noteic abu pušu funkcijas un atbildību jaunā tilta būvniecībā un uzturēšanā. Viņš piebilda, ka Jēkabpils jaunā tilta pār Daugavu būvniecība sāksies 2016.gadā.
 
Jau ziņots, ka tiks būvēts vanšu tilts. Jaunā tilta izmaksas svārstās aptuveni no 13,5 līdz 18, 5 miljoniem eiro jeb no 11 līdz 13 miljoniem latu. Paredzēts, ka tas atradīsies Bebru ielas galā ar tilta pieeju pieslēgumu Neretas ielai kreisajā krastā un Rīgas ielai un Daugavpils ielai labajā krastā. Par jauna tilta pār Daugavu būvniecību Jēkabpilī jau sāka spriest 2008. gadā. Tad Satiksmes ministrija un Jēkabpils dome nolēma veidot kopīgu darba grupu, lai vienotos par veicamajiem darbiem. Satiksmes ministrija līdzekļus tilta būvniecībai plāno piesaistīt no Kohēzijas fondiem.
 
tilts1
 
tilts3
 
tilts2

Atstājiet komentāru