2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Jēkabpilī pasažierus arī turpmāk pārvadās Jēkabpils autobusu parks

Jēkabpilī pasažierus arī turpmāk pārvadās Jēkabpils autobusu parks

SIA “Jēkabpils autobusu parks” uzvarējis domes rīkotajā iepirkuma konkursā un ieguvis tiesības arī turpmāk nodrošināt pasažieru pārvadājumus pilsētā. Vēl tikai jānogaida 10 dienas un, ja pārējie pretendenti šo lēmumu nepārsūdzēs, pašvaldība no jauna slēgs līgumu ar uzņēmumu.

Konkursam bija pieteikušies trīs uzņēmumi SIA "Jēkabpils autobusu parks" un pasažieru pārvadātāji no Rēzeknes un Rīgas. Šāds iepirkums pašvaldībā tiek veikts pirmo reizi. Līdz šim pašvaldība līgumu ar autobusu parku slēdza bez konkursa.

Iepriekš uzņēmums 100 % piederēja vienam īpašniekam - Jēkabpils rajona padomei. Īstenojot administratīvi teritoriālo refomu, SIA "Jēkabpils autobusu parks" īpašnieki mainījās, patlaban Jēkabpils domei pieder 51 procents kapitāldaļu, pārējie 49 procenti citiem īpašniekiem.

Šoreiz iepirkuma konkurss rīkots, ievērojot likumdošanu.

"Mūs iepriecina šis rezultāts un citāds arī nebija gaidāms," sacīja Jēkabpils pilsētas domes deputāts Aivars Kraps.

Jau ziņots, ka konkurss tika izsludināts pērnā gada nogalē un toreiz ne mazumu diskusiju izraisīja jau pati iespēja vien, ka Jēkabpilī pasažierus varētu pārvadāt kāds cits, nevis vietējais uzņēmums, kas daudzos gados iemantojis iedzīvotāju uzticību. Tika dzirdēti arī viedokļi par to, kur gan rēzeknieši un rīdzinieki likšot savus autobusus, ja viņiem tikšot konkura uzvarētāju gods - uz dambja vai?

Komentāri (0-1/1)

  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Un tūlīt izrādīsies, ka JAP konkursā startējis paredzot lielāku biļešu cenu, kā pašlaik un to palielinās :D

Atstājiet komentāru