2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Jēkabpilī vēlēšanās pārliecinoši uzvar Jēkabpils reģionālā partija, novados - dažādi spēki (papildināta 5.rindkopa)

Jēkabpilī vēlēšanās pārliecinoši uzvar Jēkabpils reģionālā partija, novados - dažādi spēki (papildināta 5.rindkopa)

Kā jau iepriekš prognozēts, pašvaldību vēlēšanas Jēkabpils pilsētā lielus pārsteigumus nesagādāja - pēc provizoriskiem rādītājiem, Jēkabpilī pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusu Jēkabpils reģionālā partija, iegūstot 2377 vēlētāju balsis.
 
Otrajā vietā ar 1265 balsīm ir Latvijas Zaļā partija, trešajā vietā ir apvienība "Saskaņas centrs" ar 1087 balsīm, partijai "Vienotība" ir 801 balss, "Latvijas Zemnieku savienībai"- 611, Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai/Tēvzemei un brīvībai/LNNK" - 566, "Vienoti Latvijai" - 317, "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - 236 un Reformu partijai - 180 balsis.
 
Domē ievēlēti: Leonīds Salcevičs, Māris Dimants, Nikolajs Anuškevičs, Aleksandrs Deinis, Edgars Lamba no Jēkabpils reģionālās partijas, Aivars Kraps un Kaspars Skruzmans no partijas "Vienotība", Aigars Nitišs un Raivis Ragainis no Latvijas Zaļās partijas, Andris Rutko un Broņislavs Ivanovskis no "Saskaņas centra", Jānis Raščevskis no Latvijas Zemnieku savienības, kā arī Kristīne Ozola no Nacionālās apvienības. "Vienoti Latvijai", PCTVL un Reformu partijas sarakstu pārstāvji domē nav iekļuvuši.
 
Krustpils novadā vislielāko vēlētāju atbalstu guvusi Nacionālā apvienība "Visu Latvijai/Tēvzemei un brīvībai-LNNK" - 759 balsis, otrajā vietā ir partija "Vienotība" ar 681 balsi, trešā - Reformu partija ar 436 balsīm, bet "Saskaņas centrs" ieguvis 311 balsis. Krustpils novada domē ievēlēti: Gundars Kalve, Dzintars Skalbe, Pēteris Gravāns, Mārtiņš Kalniņš un  Mārtiņš Lazdāns  no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai/Tēvzemei un brīvībai-LNNK" saraksta, Dace Broka, Dace Vītola un Vija Stiebriņa no Reformu  partijas, Kārlis Pabērzs, Juris Bogovičs, Kornēlija Brūniņa, Mārtiņš Felss un Oļģerts Stalidzāns no "Vienotības", kā arī Juris Puriškevičs un Vladimirs Golubevs no "Saskaņas centra".
 
Jēkabpils novadā uzvarējusi "Latvijas Zemnieku savienība ar 997 vēlētāju balsīm, nacionālā apvienība ieguvusi 351 balsi, Latvijas Zaļā partija - 321 un Jēkabpils reģionālā partija - 270 balsis. Latvijas Zemnieku savienība ieguvusi astoņas no 15 deputātu vietām. Ievēlēti no LZS: Edvīns Meņķis, Aivars Vanags, Ieva Jātniece, Andis Timofejevs, Edmunds Erdlāns, Olita Spēka, Daiga Ģeidāne un Aivis Kokins. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai/Tēvzemei un brīvībai-LNNK ieguvusi trīs vietas - ievēlēti Gints Audzītis, Andis Bikaunieks un Armands Ķiploks. No Jēkabpils reģionālās partijas ievēlēts Uldis Auzāns un Ināra Blumberga, bet no Zaļās partijas - Anita Lemaka un Modris Pavārs.
 
Aknīstes novadā visvairāk balsu ieguvis saraksts "Vienoti novada izaugsmei" - 386, "Mēs savam novadam" - 315 balsis, "Vienotam novadam"- 264 balsis, "Par attīstītu novadu" - 163 balsis. Aknīstes novada domē no saraksta "Mēs savam novadam" iekļuvuši: Aivars Ielejs, Aija Voitišķe, Ināra Lunģe, no saraksta "Vienoti novada izaugsmei" - Guntars Geida, Jānis Vanags un Skaidrīte Pudāne, no saraksta "Par attīstītu novadu" - Andris Zībergs, no saraksta "Vienotam novadam" - Vija Dzene un Valentīna Čāmāne.
 
Salas novadā līderis ir saraksts "Vienoti mūsu novadam" ar 1014 balsīm, Jēkabpils reģionālā partija ieguvusi 259 balsis,  "Cita paaudze" - 41 balsi. Zināms, ka Salas novada domē ievēlēti: Elita Briška un Jānis Bite no Jēkabpils reģionālās partijas, kā arī Ēvalds Stalidzāns, Guntars Paeglis, Inga Pastare, Irēna Sproģe, Juris Balodītis, Pēteris Krastiņš un Ruta Jakovļeva no saraksta "Vienoti mūsu novadam".
 
Viesītes novada domē ievēlēti: Jānis Dimitrijevs, Aina Pečauska, Andris Baldunčiks un Svetlana Andruškeviča no saraksta "Mēs - Viesītes novadam un Sēlijai", Alfons Žuks un Roberts Orups no saraksta "Viesītes novads - mūsu mājas", Juris Līcis no saraksta "Vienoti novadam", Dainis Černauskis no saraksta "Strādāsim kopā", kā arī Rimants Šveds no saraksta Rite Viesītes novadam".
 
Vēlētāju aktivitāte šoreiz bijusi zema - Jēkabpilī balsojuši 7526 cilvēki jeb 42,56% no kopējā balsstiesīgo skaita, Jēkabpils novadā - 1960 cilvēki jeb 44,07% no visiem balsstiesīgajiem, Krustpils novadā - 2220 jeb 44,36%, Salas novadā - 1339 jeb 42,7%. Aktīvāki bijuši vēlētāji Aknīstes novadā, kur balsojuši 1155 cilvēki jeb 48,12% no visiem balsstiesīgajiem, vienīgi Viesītes novadā pārsniegta 50% robeža - tur pie vēlēšanu urnām devušies 1749 cilvēki jeb 51,87% vēlētāju.
 
Māra Grīnberga

Komentāri (0-4/4)

  • niks
    02.07.2018 18:15
    kāpēc nerakstāt par balsu pirkšanu?
  • Veletajs
    02.07.2018 18:15
    Pārliecinoši??? Biju domājis ka Leonīds ir populārāks! Redzēs, kas tad notiks pēc 4 gaiem!
  • Arnis Liepins
    02.07.2018 18:15
    Par parliecinsu uzvaru Salcevica partijai to nevar saukt . pirmkart nenoremali zems veletaju procents un ar visu to 5 vietas??!!!??? Cik tas ir procentu. Ventsoili Lembergam 70%. Salcevicam ja skaita no visu veletaju skaita - kadi 20.
  • Anita23
    02.07.2018 18:15
    Visas iepriekšējās reizes balsoju par Salceviču. Tagad sapratu, ka uz viņu varētu attiecināt teicienu "Apetīte rodas ēdot!" Nu varēja manīt, ka cilvēks tā pārāk pašapmierināti iesēdējies savā krēslā! Žēl, man viņš patika, bet vīlos ... Šoreiz balsoju par citiem. Bet, diemžēl...
    Leonīd, neaizmirsti, ka esi ievēlēts un nepievil SAVUS iedzīvotājus! :)

Atstājiet komentāru