2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Latgales Reģionālā televīzija piedāvā skatītājiem maijā priekšvēlēšanu diskusijas raidījumus «Latgale balso»

Latgales Reģionālā televīzija piedāvā skatītājiem maijā priekšvēlēšanu diskusijas raidījumus «Latgale balso»

Latgales Reģionālā televīzija piedāvā skatītājiem maijā priekšvēlēšanu diskusijas raidījumus «Latgale balso»

 

Latgales reģionālā televīzija (LRT), kopā ar sadarbības partneriem SIA «DAUTKOM TV» (Daugavpils kabeļtelevīzija) un «Vidusdaugavas TV» (Jēkabpils) ir uzvarējusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) konkursā par priekšvēlēšanu diskusiju raidījumu sagatavošanu un pārraidi pirms 2013. gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām.

Saskaņā ar NEPLP pasūtījumu Latgales reģionālā televīzija kopīgi ar sadarbības partneriem -- SIA «DAUTKOM TV» (Daugavpils kabeļtelevīzija) un « Vidusdaugavas TV» (Jēkabpils) visu maiju veidos diskusiju raidījumus ciklā «Reģioni izvēlas» – «Latgale balso» -- par katru Latgales un Sēlijas novadu, kuri ietilpst Latgales reģiona bijušajos rajonos un pilsētās. Tie ir: Rēzeknes pilsēta, Balvu novads, Viļakas novads, Rugāju novads, Baltinavas novads, Rēzeknes novads, Ludzas novads, Viļānu novads, Ciblas novads, Zilupes novads, Kārsavas novads, Preiļu novads, Līvānu novads, Riebiņu novads, Vārkavas novads, Aglonas novads, Krāslavas novads, Dagdas novads, Daugavpils pilsēta, Daugavpils novads, Ilūkstes novads, Jēkabpils pilsēta, Jēkabpils novads, Viesītes novads, Aknīstes novads, Krustpils novads, Salas novads. Raidījumos tiks dota iespēja bez maksas piedalīties vienam pārstāvim no katra iesniegtā saraksta konkrētajā novadā. Pirmsvēlēšanu diskusiju ieraksti notiks trijās pilsētās – Krustpils kultūras namā, Daugavpils novada kultūras centrā un Rēzeknes kultūras namā. Tā kā Latgalē ir 27 novadi, bet raidījumi projektā paredzēti 25, balstoties uz iepriekšējo 2009.gada pašvaldību vēlēšanu statistiku, četrām pašvaldībām, kurās bija mazāk iesniegto parētoju sarakstu, raidlaiks tiks dalīts uz pusēm, proti, katrai ētera laiku atvēlot 22.5 minūtes. Raidlaiks tiks dalīts šādām pašvaldībām – Zilupes, Baltinavas, Vārkavas un Aglonas novadam. Datums, kurā novadu un pilsētu pašvaldību diskusiju raidījumi tiks pārraidīti programmā, sākot no 2.maija līdz 30.maijam, noteica atklātā izlozē. Tajā piedalījās Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Izlozes videoierakstu var noskatīties LRT mājas lapā www.lrtv.lv.

Pārraides grafiks

 

Latgales diskusiju raidījumi «Latgale balso»

2013.gada maijā LTV7 reģionālajos logos –

Latgeles reģionālajā televīzijā, Dautkom TV, Vidusdaugavas TV

 

Bez nosaukuma 

 

 

Uz tikšanos ar politisko partiju pārstāvjiem, kuri kandidē novadu un pilsētu pašvaldībās, tiek aicināti arī vietējie iedzīvotāji, kuriem būs iespēja uzdot ne tikai jautājumus, bet arī dalīties pieredzē, kas konkrētajā reģionā būtu uzlabojams, lai veicinātu pašvaldību darbu labākai nākotnei. Kopējais ierakstu skaits – 25 raidījumi, katrs 45 minūšu garumā, tie visu maija mēnesi tiks rādīti Latgales reģionālajā televīzijā, «DAUTKOM TV» (Daugavpils kabeļtelevīzija), «Vidusdaugavas TV» (Jēkabpils) kanālos.

Pirmie pašvaldību diskusiju ieraksti notiks Krustpils kultūras namā, adrese: Rīgas iela 210/212. 29.aprīlī plkst. 9:00 Vārkavas novads/Aglonas novads, plkst.11:00 Viesītes novads, plkst. 14:00 Viesītes novads, un 30.aprīlī plkst. 9:00 Preiļu novads, plkst. 11:00 Krustpils novads, plkst. 14:00 Līvānu novads. Par pārējiem diskusiju ierakstiem, lūdzam, sekot informācijai mājas lapā www.lrtv.lv.

Uz ierakstiem kandidāti tiks aicināti ar interneta starpniecību, izmantojot «Latvijas pasta» pakalpojumus, kā arī telefoniski, tomēr aicinām sarakstu pārstāvjus arī pašus interesēties par diskusiju laiku un aktīvi pieteikties dalībai raidījumos pa e-pastu balsolatgales@lrtv.lv, vai zvanot pa tālr. 64622859, 26373375.

Arī iedzīvotāji aicināti rakstot uz e-pastu balsolatgale@lrtv.lv iesniegt savus jautājumus vai ierosinājumus deputātu kandidātiem.

 

Lāsma Zute, Latgales reģionālās televīzijas Valdes locekle

 

 

 

 

 

 

Komentāri (0-1/1)

  • ?
    02.07.2018 18:15
    1.jūlijs, vai tomēr 1.jūnijs kalendārā?

Atstājiet komentāru