2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 10.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 10.aprīlī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu muižas kompleksa un parka izzināšana iekļauta programmas “Latvijas skolas soma” kultūras norišu sarakstā. Kultūrizglītības programma “Latvijas skolas soma” ikvienam Latvijas skolēnam pamata un vidējās izglītības posmā, kā arī profesionālās izglītības sistēmā, nodrošina valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, sasaistot tās ar mācību un audzināšanas darbu. Programmas kultūras norišu sarakstā tikusi iekļauta arī Preiļu muižas kompleksa un parka izzināšana. Skolēniem tiek piedāvāts ieskats Preiļu muižas kompleksa un parka apbūvju attīstības vēsturē, kā arī vēsturiskās ekspozīcijas “GODĪBA. ATSPULGI. PASPĒLE.” iepazīšana. Skolēni kopā ar pils speciālistu izzina Preiļu pils būvniecības stāstu un to, kā gadu laikā pils izmantota dažādām sabiedrības vajadzībām.

Preiļu novada pašvaldība informē, ka 28. martā tika uzsākta sabiedriskā apspriešana projektam “Latgales reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2024.-2030. gadam”. Plāns ir vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments reģionālā līmenī un tas attiecas uz atkritumu apsaimniekošanas nozari Latgales atkritumu apsaimniekošanas reģionā, kas ietver šādas pašvaldības: Daugavpils un Rēzeknes valstspilsētas pašvaldību, Aizkraukles, Augšdaugavas, Jēkabpils, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes un Varakļānu novada pašvaldības. Latgales reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns ietver pasākumu plānu esošo tehnisko un organizatorisko risinājumu pilnveidošanai, kuru mērķis ir veicināt aprites ekonomikas principu īstenošanu reģionā, kā arī uzlabot atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu kvalitāti un pieejamību.

Plāna un stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma vides pārskata projekta sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 22. aprīlī pulksten 16. Augšdaugavas novada pašvaldības sēžu zālē, vienlaikus interesentiem rodot iespēju dalībai arī tiešsaistē. Tiešsaistes videokonferencei pieejas saite tiks publicēta tīmekļvietnēs geoconsultants.lv vai lpr.gov.lv. Laika posmā no 28. marta līdz 29. aprīlim par paredzēto darbību interesentiem ir iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes, rakstot uz e-pasta adresi: gc@geoconsultants.lv. Papildu informācija pieejama preili.lv

Turpinām aktualitātes

Sākot ar nākamo nedēļu, no 16. aprīļa pulksten 9. līdz 30. aprīlim plkst. 9. Preiļu novada pašvaldība aicina ikvienu Preiļu novada iedzīvotāju, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu un ir deklarēts Preiļu novadā, piedalīties balsojumā par sabiedrības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursā atbalstītajiem projektiem. Saskaņā ar konkursa nolikumu, balsošana tiks organizēta ar aplikāciju Lemejs.lv atbilstoši autorizācijas noteikumiem, kā arī manuāli pagastu pārvaldēs un pilsētā. Elektroniskās balsošanas instrukcija, balsošanas grafiks Preiļu novada pagastu pārvaldēs un Preiļu pilsētā, kā arī projektu apraksti pieejami pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Atsaucoties uz 8. martā saņemto Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras aicinājumu, 28. marta Preiļu novada domes sēdē deputāti lēma piedalīties aģentūras Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda projekta “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās” īstenošanā. Šogad paredzēts slēgt sadarbības līgumu un, pamatojoties uz izstrādāto individuālo pašvaldības plānu digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstībai Preiļu novadā, 2025. gada 1. ceturksnī slēgt vienošanos pie sadarbības līguma par finansējuma piešķiršanu pašvaldībai. Projekta mērķis ir izveidot mūsdienīgu, elastīgu, ilgtspējīgu, uz mērķgrupas problēmu risinājumiem vērstu digitālā darba ar jaunatni sistēmu pašvaldībā, to sasaistot ar citiem pašvaldības pakalpojumiem.

Un vēl

20. aprīlī no pulksten 8.30 līdz 13. Preiļos,  Raiņa bulvārī, Svētku laukumā, 1. maija ielā un Andreja Paulāna ielā norisināsies Lielais Jurģu gadatirgus. Mājražotāji, amatnieki, zemnieki un dārzkopji var pieteikties dalībai tirgū, aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama pašvaldības mājaslapā - preili.lv. Jautājumu gadījumā aicina sazināties ar vecāko komercdarbības speciālisti Kristīni Cīmani, zvanot uz tālruņa numuru 22466108 vai rakstot uz e-pasta adresi kristine.cimane@preili.lv

Atstājiet komentāru