2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 3.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 3.aprīlī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Lai veicinātu skolas ēdinātāju rūpes par bērniem un arī skolas pašas būtu ieinteresētas tajā, lai bērniem tiek nodrošinātas kvalitatīvas maltītes, Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācija) sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru organizēja konkursu “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā”. Skolu iesniegtās ēdienkartes tiks vērtētas pēc vairākiem kritērijiem, kā arī pēc atbilstības Ministru kabineta noteikumiem par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem. Tika vērtēts vai ēdieni ir daudzveidīgi, vai izmantots pēc iespējas vairāk vietējo un sezonālo produktu, cik daudz cukura un sāls izmantots ēdienos, kā arī, vai pavāri spēj radoši un interesanti pagatavot bērniem atbilstošus ēdienus. Latgalē vislielāko punktu skaitu ieguva Riebiņu vidusskola. Pašvaldība sirsnīgi sveic Riebiņu vidusskolu ar iegūto godalgu un izsaka pateicību par veselīgo un radošo pieeju maltīšu gatavošanā, sniedzot bērniem siltas, daudzveidīgas un garšīgas pusdienas ik dienu!

27. aprīlī ar moto “tīri-zaļi-ilgi” norisināsies Lielā Talka – lielākā Latvijas nevalstiskā kustība, kas balstās uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. 26. martā Rīgā Mežaparkā, Kokaru zālē notika Lielās Talkas ieskandināšanas pasākums, kur tikās pašvaldību koordinatori, talkas atbalstītāji un rīkotāji, piedaloties arī Preiļu novada pašvaldības speciālistiem. Pasākumā ar diskusiju par dabas saglabāšanas nozīmi cilvēces ilgtspējībai ieskandināts pirmstalkas mēnesis un atvērta iespēja reģistrēt savu izvēlēto talkošanas vietu Lielās Talkas kartē talkas.lv.

Kā ierasts tiek organizētas gan sakopšanas, gan labiekārtošanas talkas, kā arī ikvienam iespēja pieteikt solo, DUO vai ģimenes talkas. Ikviens aicināts ieskatīties kartē, reģistrēt savu talkošanas vietu vai izvēlēties kādu no jau pievienotajām vietām un notikumiem. Kolektīvās talkas iespējams pieteikt ar talkas koordinatora palīdzību. Preiļu novadā talkas koordinators ir Nauris Lazda, tālrunis -  27862728; e-pasta adrese nauris.lazda@preili.lv

Turpinām aktualitātes

27. martā Preiļu novada jaunieši projektā “Jauniešu domes LĪDZDALĪBAS STARTUP” tikās ar Preiļu novada lēmējvaru pasākumā “Deputāta labā roka”. Pasākumā Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns devās pie jauniešiem uz Aglonas pagastu, Preiļu novada deputāte Maruta Plivda apciemoja jauniešus Vārkavas pagastā un Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un labklājības jautājumos Ineta Anspoka tikās ar jauniešiem Preiļu pilsētā.

Jauniešiem bija iespēja satikt deputātus un iepazīt ne tikai kā politiķus, bet arī kā parastus cilvēkus ar saviem dzīves stāstiem un viedokļiem. Deputāti dalījās pieredzē un izaicinājumos, un galvenais šīs tikšanās ieguvums bija dziļāka sapratne par vietējo jauniešu vajadzībām un vēlmēm. Jaunieši ne tikai pauda savas domas par to, kā varētu uzlabot pagastus vai pilsētu, bet arī sniedza konkrētus priekšlikumus un projektu idejas, kas varētu uzlabot dzīves kvalitāti vietējā līmenī. Pēc savstarpējas iepazīšanās un diskusijām pagastos, visi kopā devās uz Jauniešu centru “ČETRI”, lai turpinātu dialogu un jaunu ideju ģenerēšanu.

Un vēl

Biedrība ”Preiļu nevalstisko organizāciju centrs” projektā “Mazajā ir lielums - kopienu izaugsmes nozīme vietējās teritorijas attīstībā” no 19. līdz 26. aprīlim rīko mācības “Līderu akadēmija”. Mācību rezultātā kursa dalībnieki iegūs zināšanas, kas ietver cilvēka un kopienu nozīmes izpratni, aktīvu kopienu un kultūrvides veidošanu, dialoga veidošanu un praktisku pieeju problēmu risināšanai. Apmācības stiprinās zināšanas par informatīvās telpas drošību un sabiedrības noturību pret informācijas manipulācijām, tajā skaitā dezinformāciju. 

Apmācībās paredzētas radošās darbnīcas ar krīzes situāciju simulāciju izspēlēm, diskusijas par aktuāliem jautājumiem saistībā ar uzticamas informācijas iegūšanu un izmantošanu, un medijpratības lekcijas informācijas drošības un kopienu noturības stiprināšanai. Pieteikuma veidlapa pieejama preili.lv. Vietu skaits ir ierobežots! Tālrunis papildu informācijai - 26636243.

Atstājiet komentāru