2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1Novadu ziņas 2024.gada 2.aprīlī

Jēkabpils Radio1Novadu ziņas 2024.gada 2.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

SIA "Kokneses komunālie pakalpojumi" siltumenerģijas tarifs no aprīļa palielinās par 14,6% - līdz 77,38 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa. Vienlaikus siltumenerģijas ražošanas tarifs no aprīļa ir 58,51 eiro par megavatstundu, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 16,45 eiro par megavatstundu, siltumenerģijas tirdzniecības tarifs ir 0,57 eiro par megavatstundu. Noteiktais tarifs būs spēkā līdz 2025.gada 31.martam. Savukārt no 2025.gada 1.aprīļa "Kokneses komunālo pakalpojumu" siltumenerģijas gala tarifs būs 75,79 eiro par megavatstundu. 

SIA "Aizkraukles siltums" siltumenerģijas gala tarifs no aprīļa samazināts par 9,3% - līdz 64,88 eiro par megavatstundu) bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis". Kopējā tarifa izmaiņas paredz arī tā komponenšu - siltumenerģijas ražošanas, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifu - samazināšanos. Piedāvātās tarifa izmaiņas pret spēkā esošo tarifu ir saistītas ar dabasgāzes cenas samazināšanos.

Pļaviņās no 1.jūlija plāno palielināt ūdenssaimniecības tarifus, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis". Uzņēmums "Pļaviņu Komunālie pakalpojumi" no 1.jūlija plāno paaugstināt ūdensapgādes pakalpojumu tarifu no 1,31 eiro par kubikmetru uz 1,41 eiro par kubikmetru, kas ir tarifa paaugstinājums par 7,63%. Kanalizācijas pakalpojumu tarifu plānots celt par 13,24% - no pašreizējiem 2,19 eiro par kubikmetru uz 2,48 eiro par kubikmetru. No 2025.gada 1.jūlija ūdensapgādes pakalpojumu tarifu paredzēts celt līdz 1,52 eiro par kubikmetru, kas veido pieaugumu par 16,03% salīdzinājumā ar pašreizējo tarifu. Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifu plānots celt līdz 2,55 eiro par kubikmetru, kas būs par 16,44% vairāk nekā patlaban. Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar tajā iekļaujamo izmaksu izmaiņām.

Turpinām ziņas

Augšdaugavas novadā par vienu miljonu eiro labiekārtota Sventes vidusskolas apkārtējā teritorija un pārbūvēts sporta laukums un bērnu rotaļlaukums. Vecais asfaltbetona segums demontēt un izveidots jaunus betona bruģakmens segumus un celiņi. Visā skolas teritorijā pārbūvētas betona kāpnes, kā arī izbūvētas jaunas, kas ved uz sporta spēļu laukumu. Teritorijā pārbūvēta lietus kanalizācijas sistēma un izbūvēti jauni lietus ūdens novadi. Ap skolu iekārtots moderns LED apgaismojums, dažādās vietās izvietoti soliņi un urnas atkritumiem. Izbūvēts daudzfunkcionāls sporta spēļu laukums volejbolam, basketbolam un tenisam. Tajā izveidota drenāžas sistēma un četrus metrus augsts nožogojums. Vieglatlētiem izveidoti skrejceliņi 200 metru, 100 metru, 60 metru garumā ar sintētisko segumu, kā arī sektori tāllēkšanai, lodes grūšanai, augstlēkšanai un šķēpmešanai. Futbola laukumam atjaunots dabīgais zāliens, bet blakus uzstādīti skatītāju soliņi un nožogojums divu metru augstumā. Apkārtesošajā teritorijā iekārtota videonovērošanas sistēma, kas būs savienota ar Sventes vidusskolas iekšējās videonovērošanas sistēmu.

Augšdaugavas novada dome nolēma likvidēt Ilūkstes Raiņa vidusskolas programmu īstenošanas vietu "Subate". Tā beigs pastāvēt 1.septembrī. Līdz šim skolā Subatē tika īstenota pamatizglītības un pirmsskolas izglītības programma. Šāds lēmums tika pieņemts, jo skolā 2024./2025.mācību gadā mācītos ļoti mazs bērnu skaits. 1.klasi apmeklētu tikai viens bērns, 2.klasē būtu divi, 3.klasē trīs un 4.klasē arī trīs izglītojamie. Visā skolā kopā mācītos deviņi skolēni. Pirmsskolas izglītības posmu apmeklētu tikai astoņi bērni. Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska informē, ka ar vecākiem jau notikusi tikšanās, kuras laikā izskaidrots, ka jauniešiem ir iespēja mācīties Ilūkstē vai Bebrenē. Uz Bebreni ir iespējams nodrošināt arī transportēšanu kopā ar pedagogu, bet par to jālemj vecākiem.

Un vēl

Aizkraukles novada pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 17.aprīlim pieteikties brīvprātīgajam darbam iedzīvotāju padomēs. Iecerēts veidot vienu padomi katrā pagastā. Apvienotas padomes būs Jaunjelgavas pilsētai un pagastam un Kokneses pilsētai un pagastam. Par kandidātu darbam padomē var kļūt no 16 gadu vecuma. Lai kandidētu, nepieciešams saņemt vismaz 10 konkrētās apdzīvotās vietas iedzīvotāju atbalstu, kas apstiprināts ar parakstu, norādot dzīvesvietas adresi, kas apliecina piederību vietai. Pieteikumus var iesniegt apvienību pārvalžu un pagastu pakalpojumu centru klientu apkalpošanas centros.

Atstājiet komentāru