2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 6.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 6.martā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļa informē, ka 13. martā nodaļa apmeklētājiem būs slēgta. Konsultācijas telefoniski sniegs nodaļas vadītāja Liāna Loginova-Plivda – tālrunis -  26811901. Savukārt no 14. marta Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļa uz nenoteiktu laiku maina adresi un atradīsies -  Raiņa bulvārī 26, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas 2. stāvā.

Preiļu novada Labklājības pārvaldes telpās drīzumā tiks uzsākti ēkas energoefektivitātes projektā paredzētie būvdarbi. Labklājības pārvaldes struktūrvienību darbinieki pakāpeniski maina faktiskās darba vietas no Aglonas ielas 1a, Preiļos uz sekojošām adresēm: Sociālais dienests - darbinieki, kuri strādā ar sociālās palīdzības jautājumiem jau pieņem apmeklētājus Rancāna ielā 3a, savukārt administrācija, psihologi un sociālie darbinieki, kuri strādā ar valsts asistenta pakalpojumu, joprojām pieņem apmeklētājus Aglonas ielā 1a. Aprūpes mājās birojs - aprūpes mājās un ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojumi institūcijā, jau pieņem apmeklētājus Raiņa bulvārī 19. Aicina iedzīvotājus sekot līdzi informācijai par turpmākām izmaiņām!

16. februāra Preiļu novada domes kārtējā sēdē deputāti lēma piešķirt finansiālu atbalstu un 27. februārī biedrība “Viduslatgales pārnovadu fonds” veica finanšu pārskaitījumu 3 tūkstroši eiro Ņižinas pilsētas pašvaldības projekta realizācijai. Projekta mērķis ir radīt piemērotus apstākļus socializācijai un nepieciešamā sociālā, psiholoģiskā, juridiskā un karjeras atbalsta sniegšanai veterāniem, viņu ģimenēm un civiliedzīvotājiem, kurus skārusi Krievijas agresija, izveidojot “NEZLAMNI” veterānu telpu Ņižinas pilsētā. Šī telpa būs vieta, kur katrs skartais indivīds varēs saņemt bezmaksas profesionālu atbalstu, baudīt brīvā laika aktivitātes, tajā skaitā kopā ar ģimeni, fiziski un morāli rehabilitēties un atgriezties normālā dzīvē.

Turpinām ar citām aktualitātēm

23. februārī beidzās starp Preiļu novada pašvaldību un SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” 2017. gada 24. februārī noslēgtā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma deleģēšanas līguma termiņš. Preiļu novada pašvaldība informē, ka šobrīd ir noslēgta pušu vienošanās par līguma darbības termiņa pagarināšanu uz laiku līdz pašvaldība publisko iepirkumu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā noslēgs jaunu līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, kurš veiks sadzīves atkritumu un mājsaimniecībās radīto būvniecības atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un uzglabāšanu Preiļu novada administratīvajā teritorijā, kā to paredz Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Preiļu novadā”. Šobrīd notiek darbs pie iepirkuma dokumentācijas izstrādes iepirkuma procedūras izsludināšanai.

Preiļu novada pašvaldība parakstījusi vienošanos par pedagogu sagatavošanu un profesionālo pilnveidi. 28. februārī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija parakstījusi vienošanos ar Latvijas Universitāti, Daugavpils Universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un vairākām Latvijas pašvaldībām, tajā skaitā arī Preiļu novada pašvaldību, par pedagogu sagatavošanu un profesionālo pilnveidi. Vienošanās paredz iesaistīto pušu gatavību turpināt sadarbību skolotāju izglītības bāzes skolu izveidē, nodrošinot skolotāju sagatavošanas prakses un mentoru darbu, veidojot talantīgo skolēnu atbalsta metodiskos centrus, organizējot skolotāju profesionālās kompetences pilnveidi.

Un vēl

Preiļu novada pašvaldība iesniegusi projekta idejas pieteikumu konkursam “Meža dienas 2024”. Meža dienu laikā labiekārtošanas darbi plānoti Riebiņu parkā. Projektā paredzēts iegādāties košumkrūmu un ilggadīgo puķu stādus, papildināt parka teritoriju ar jauniem apstādījumiem, kā arī uzstādīt jaunus soliņus no koka konstrukcijām. Sadarbībā ar Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumu un SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”, Preiļu 1. pamatskolā, Vārkavas pamatskolā, Aglonas vidusskolā un Aglonas vidusskolas mācību vietā Rušonā plānoti arī izglītojoši pasākumi par meža apsaimniekošanu.

Atstājiet komentāru