2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 5.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 5.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Elektroenerģijas sadales tīkla operators AS "Sadales tīkls" atjaunojis elektroapgādi uzņēmuma klientiem Aizkrauklē. Elektroapgādes pārtraukumu izraisīja bojājums vidējā sprieguma kabeļu līnijā un elektroenerģijas padeva tika atjaunota pirmdien līdz pusdienlaikam. Jau vēstīts, ka pirmdienas rītā Aizkrauklē bija reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma elektrotīklā, kas ietekmēja elektroapgādi aptuveni 2300 klientiem Lāčplēša, Spīdolas, Gaismas, Sprīdīša ielas apkaimē.

Koalīcija vakar atkārtoti pauda atbalstu Rēzeknes domes atlaišanas likumprojekta virzīšanai, pirmdien pēc valdības partiju sanāksmes pavēstīja Ministru prezidente Evika Siliņa. Viņa pauda, ka joprojām nav skaidrības, kā pašvaldība plāno attiekties pret tās iedzīvotājiem, tajā skaitā, vai tā pildīs saistības par cilvēku vajadzību nodrošināšanu. Vaicāta, vai būtu kādi nosacījumi, pie kuriem Rēzeknes dome tomēr varētu netikt atlaista, Siliņa kritiski novērtēja, ka Rēzeknes domes vairākums "mēdz spēlēties ar savu iedzīvotāju likteņiem, spēlējot politiku" un ka joprojām nav pieņemts pilsētas budžets.

Subatē pirmdien darbu sācis valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs.  Augšdaugavas novada pašvaldība informē, ka Klientu apkalpošanas centrā būs iespējams izmantot pakalpojumu "Attālinātais ierēdnis", kas nodrošina saziņu ar dažādām valsts iestādēm - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, Valsts ieņēmumu dienestu, Valsts zemes dienestu un citām -, kā arī saņemt informāciju par tuvākajām valsts iestāžu struktūrvienībām, iespējams izmantot datoru ar interneta pieslēgumu, printeri, skeneri, kopētāju, eID viedkaršu lasītāju. Ja nepieciešams, klientu apkalpošanas speciālists palīdzēs darbā ar datoru, internetu, elektronisko dokumentu parakstīšanu, oficiālās e-adreses izveidošanu un izmantošanu. Subates VPVKAC pieejams arī Wi-Fi tīkls.

Turpinām ziņas

Partija "Progresīvie" sliecas atbalstīt Varakļānu novada pievienošanu Madonas novadam. Iepriekš arī koalīcijas partneri "Jaunā vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība pauda atbalstu novadu apvienošanai. "Progresīvajiem" vēl oficiāls lēmums nav pieņemts, jo šonedēļ plānota tikšanās ar Varakļānu domes pārstāvjiem. Vienlaikus politiskais spēks redz pamatojumu Varakļānu novada pievienošanai Madonas novadam. Šuvajevs uzsvēra, ka iedzīvotāju domas ir svarīgs aspeks, ko ņemt vērā.

Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija janvāra sākumā nodeva saskaņošanai izpildvaras līmenī likumprojektu par Varakļānu un Madonas novada apvienošanu.

Madonas novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos bērnu un jauniešu nometņu projektu konkursam, kura mērķis ir veicināt un finansiāli atbalstīt bērnu un jauniešu saturīgu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu skolēnu brīvdienās. Nometnēs skolēniem ir jānodrošina iespēja apgūt jaunas zināšanas un prasmes, radoši izpausties, kā arī īstenot veselīgu dzīvesveidu. Projekta konkursa mērķgrupa ir Madonas novada pašvaldības skolu skolēni un novadā deklarētie bērni un jaunieši vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem, tai skaitā bērni un jaunieši no sociālā riska ģimenēm. Pieteikumus var iesniegt nometnēm, kuru norises laiks ir no šā gada 1.jūnija līdz 31.augustam. Maksimālais pašvaldības piešķirtais finansējums vienam projektam ir līdz 2 tūkstoši 500 eiro. 

Un vēl

Valsts asinsdonoru centrs martā dosies 56 izbraukumos. Šomēnes īpaši nepieciešamas "O-"(nulles negatīvās) grupas asinis, bet izbraukumos tiks gaidīti visu asins grupu donori, uzsver centrs. Izbraukumi plānoti daudzās vietās visā Latvijā - Rīgā, Ķekavā, Jēkabpilī, Bauskā, Cesvainē, Krāslavā, Vecumniekos, Kandavā, Madonā, Jūrmalā, Dobelē, Ludzā un citviet. Tāpat donori ir gaidīti pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī. Centra pārstāvji norāda, ka Latvijas slimnīcās nemitīgi atrodas daudzi smagi slimi pacienti, kuriem nepieciešama asinsdonoru palīdzība. Diemžēl nelaimes mēdz notikt visneparedzētākajos brīžos un smagas veselības problēmas nav iespējams ieplānot, tādēļ mediķi lūdz iedzīvotājus būt atsaucīgiem un rast iespēju martā ziedot.

Atstājiet komentāru