2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2020.gada 20.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2020.gada 20.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Turpmāk Aizkraukles novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs atradīsies jaunās, ērti pieejamās telpās Lāčplēša ielā 4. Trešdien, 21. februārī no pulksten 10 līdz 12 notiks koprades telpu atklāšana.  Ikvienam uzņēmējam, jaunietim un citiem uzņēmējdarbības interesentiem turpmāk būs pieejama labiekārtotas un mūsdienīgas koprades telpas, kas iekārtotas projektā SMEPRO 2. Tajās būs iespēja tikties, sadarboties un diskutēt savā starpā, īstenojot jaunas idejas. Telpu atklāšanas laikā informēs arī par visām citām labiekārtotajām telpām pašvaldības ēkā, kurā turpmāk darbosies arī Kultūras pārvalde, pašvaldības policija, kā arī Tūrisma informācijas punkts. Pasākuma laikā tiks atklāta Valda Zvirgzdiņa fotogrāfiju izstāde.

Aizkraukles novada pašvaldībā darbu sācis dabas resursu speciālists Didzis Grundulis, kurš līdz šim pildīja pašvaldības ģeogrāfiskās informācijas speciālista pienākumus. Izsludinātajā konkursā dabas resursu speciālista amatam pieteicās trīs pretendenti. Novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks Gvido Liepiņš informē, ka Didža Grunduļa kandidatūra šim amatam bija visatbilstošākā un viņš saņēma visaugstāko vērtējumu. Viņa ikdienas pienākumi būs apzināt novada kopējo mežu platības, to meliorācijas sistēmas stāvokli, izveidot un uzturēt aktuālo informāciju un datu atskaites sistēmu, kā arī apzināt nepieciešamās darbības novada meža teritorijās. 

Jaunjelgavā sestdien, 24.februārī notiks koncerts un ziedojumu vākšana Ukrainas atbalstam. Pasākums "Par brīvu Ukrainu, mēs brīvā Latvijā" Jaunjelgavas kultūras centrā sāksies pulksten vienos dienā. Pasākuma laikā kopā ar biedrību "SOS palīdzība Ukrainas armijai" tiks vākti ziedojumi taktiskajiem CAT žņaugiem, kas spēj glābt karavīru dzīvības. Pasākumā piedalīsies Jaunjelgavas apvienības un ukraiņu apvienotais kopkoris, kas izpildīs ukraiņu tautasdziesmu "Chervona kalyna", Jaunjelgavas kultūras centra mākslinieciskie kolektīvi, vokālās grupas "Fridrihštate" un "Tikai tā". Īpašie muzikālie viesi būs Jānis un Monta Čubari, kā arī dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis. Pasākumā piedalīsies Zemessardzes 55. kājnieku bataljona zemessargi, tiks noturēts aizlūgums un pirmatskaņots dzejnieka Arvīda Toča dzejolis ukraiņu tautai latviešu un ukraiņu valodās. Kultūras centra telpās būs izvietots maskēšanās tīklu pīšanas rāmis, kurā iesiet auduma strēmeles varēs ikviens atnākušais. Pēc pasākuma Vecpilsētas parkā Zemessardzes 55. kājinieku bataljona zemessargi cienās apmeklētājus ar ukraiņu boršču, kas vārīts mobilajā āra virtuvē, un tradicionālajām ukraiņu maizītēm, ko sarūpēs Jēkabpilī dzīvojošie ukraiņi.

Turpinām ziņas

Āfrikas cūku mēris pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēts 14 mežacūkām, kamēr nedēļu iepriekš saslimšana tika konstatēta 37 mežacūkām, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta publiskotā informācija. Saslimšana pagājušajā nedēļā konstatēta septiņām mežacūkām Jēkabpils novadā, tajā skaitā četrām mežacūkām Salas pagastā un trim mežacūkām Viesītes pagastā, kā arī trim mežacūkām Limbažu novada Limbažu pagastā. Tāpat vīruss pagājušajā nedēļā konstatēts vienai mežacūkai Gulbenes novada Stāmerienas pagastā, vienai mežacūkai Rēzeknes novada Dekšāres pagastā, vienai mežacūkai Valmieras novada Brenguļu pagastā un vienai mežacūkai Ventspils novada Vārves pagastā. Tādējādi mežacūku populācijā mēris šogad Latvijā konstatēts 154 mežacūkām 20 novadu 47 pagastos.

Atjaunots teritoriju saraksts, kurās nomedītās mežacūkas obligāti jāizmeklē uz Āfrikas cūku mēri, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis". Turpmāk laboratoriski jāizmeklē būs arī tās mežacūkas, kas nomedītas Aizkraukles novada Kokneses un Seces pagastos, Cēsu novada Kaives un Skujenes pagastos, kā arī Ķekavas novada Daugmales pagastā. Tāpat izmeklēšana jāveic būs gan Ogres novada Madlienas, Mazozolu un Taurupes pagastos, gan Valmieras novada Jeru, Naukšēnu un Vecates pagastos nomedītām meža cūkām. Uz mēri būs jāizmeklē arī meža cūkas, kas nomedītas Ikšķilē, Salaspilī un Tukuma novada Smārdes pagastā.

Un vēl

Kuplā radu lokā 95 gadu jubileju nosvinējusi Preiļu novada Stabulnieku pagasta iedzīvotāja Anna Sudarenko. Izaudzināti, izskoloti  un ar Dieva svētību sabiedrību papildinājuši deviņi bērni, 20 mazbērni un vairāk kā 20 mazmazbērni. Tā kā jubilāres hobijs ir adīšana, dāvanās bija gan cimdi, gan zeķes, gan citi roku darbi. Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška pasniedza jubilārei pašvaldības Pagodinājuma rakstu ar vēlējumu, lai stipra veselība, dzīvesprieks un saticība. Arī viņa novēlēja jubilārei vēl ilgus dzīves gadus, lai arī turpmāk būtu tikpat apmīļota, lolota un aprūpēta, ar labu atmiņu, interesantu stāstījumu par savu dzīvi un bagāto pieredzi.

Atstājiet komentāru