2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 2.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 2.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Siltumenerģijas tarifi februārī samazināsies septiņiem komersantiem, bet vienam komersantam, kuram iepriekšējos mēnešos tarifs bija samazinājies, nedaudz palielināsies. Zemāks tarifs no ceturtdienas ir Aizkrauklē un Aizkraukles pagastā - 75,61 eiro par megavatstundu, Madlienā, Suntažos, Lauberē un Ķeipenē - 78,3 eiro par megavatstundu, Mālpilī - 81,36 eiro par megavatstundu, Cēsīs - 83,26 eiro par megavatstundu, Saldū, Ezerē, Pampāļos un Namiķos – 85 eiro par megavatstundu, kā arī Kuldīgā, Priedainē, Padurē, Pelčos, Ozolos, Rendā un Mežvaldē - 87,1 eiro par MWh, bet no 12.februāra tarifs samazināsies Jēkabpilī un būs 60,33 eiro par megavatstundu, pašreizējo 61,34 eiro par megavatstundu vietā. Regulators tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

Līvānu novadā jaunnedēļ notiks vairākas sanāksmes par izmaiņām skolu tīklā. Jau ziņots, ka pašvaldības plānam slēgt Rožupes pamatskolu aktīvi iebilst skolas kolektīvs, norādot, ka pašvaldības plāni, nerēķinoties ar iedzīvotāju viedokli, līdzinās teroram. Arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēdi 6.februārī Rīgā, paredzēts izskatīt jautājumu par izglītības reformu Latgales kontekstā. Sēdē piedalīsies Līvānu novada pašvaldības vadība un novada skolu direktori. 

No februāra iebraukšana Jūrmalā maksās trīs eiro. Noteikumi kūrortpilsētā mainīti, lai mazinātu ik gadu pieaugošo satiksmes intensitāti un stimulētu braucējus izmantot videi draudzīgākus transporta veidus. Caurlaižu režīms Jūrmalas kūrortpilsētā ir kopš 1996.gada, un tikai kopš 2013.gada tas bija atcelts ziemas sezonā. Nodevu nemaksā un bez caurlaides īpaša režīma zonā Jūrmalā var iebraukt elektromobiļi un CSDD reģistrētie transportlīdzekļi, kas pielāgoti vadītājam invalīdam. Deklarēto jūrmalnieku īpašumā vai turējumā esošiem transportlīdzekļiem caurlaides tāpat kā līdz šim būs bez maksas. Ieņēmumi no iebraukšanas nodevas 2023.gadā bija 2,87 miljoni eiro.

Turpinām ziņas

Aizkraukles novada dome nolēma izveidot jaunu Komunikācijas nodaļu. Tajā kopā strādās pašvaldības sabiedrisko attiecību un uzņēmējdarbības speciālisti. Kā skaidro Aizkraukles novada domes izpilddirektora vietnieks Gvido Liepiņš, šis jautājums pašvaldībā apspriests sen, lai sasniegtu labākus darba rezultātus un izmatotu esošos resursus. Izvērtējot funkcijas un darbību, pašvaldībā secinājuši, ka uzņēmējdarbības speciālisti savā darbā arī galvenokārt veic komunikāciju ar savu mērķauditoriju — novada uzņēmējiem, tāpēc veiksmīgi varētu strādāt sadarbībā tieši ar sabiedrisko attiecību speciālistiem. Esošās Sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieku slodzēm pievienos pusotru slodzi no Uzņēmējdarbības atbalsta centra un Pļaviņu apvienības pārvaldes tirgus pārvaldnieka amata pusslodzi. Jauno nodaļu vadīs esošais Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Arvis Upīts. 

No 1.marta darbu sāks Madonas novada Madonas apvienības pārvalde, liecina pašvaldības lēmums. Šāds lēmums pieņemts, lai efektīvāk un lietderīgāk pārvaldītu Madonas novada teritoriālās vienības - Madonas pilsētu un Lazdonas pagastu. Lēmums paredz izveidot Madonas novada pašvaldības iestādi "Madonas novada Madonas apvienības pārvalde", apvienojot Lazdonas pagasta pārvaldi un Madonas pilsētas īpašumu uzturēšanas dienestu, kā arī iestādes sastāvā iekļaut Madonas novada pašvaldības iestādes "Bērnu un jauniešu centrs" struktūrvienību "Madonas novada Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Kubs"". Iestāžu reorganizācija sākta no februāra un tā jāpabeidz mēneša laikā, lai jaunizveidotā pašvaldības iestāde varētu sākt darbu 1.martā.

Un vēl

Ogres teātris, kurā savulaik skatuves gaitas sāka Gunārs Cilinskis, no 1. februāra ir kļuvis par neatkarīgu pašvaldības iestādi. Pirms četriem gadiem tas ar domes lēmumu tapa par profesionālu teātri un tālākā nākotnē ogrēnieši labprāt sacenstos arī par "Spēlmaņu nakts" Skatuves naglām. Ogres teātris līdz šim darbojās kā Ogres Kultūras centra sastāvdaļa. Lai arī jumts vēl aizvien būs kopīgs, turpmāk teātris būs neatkarīga kultūras iestāde, kas dzīvos suverēnu dzīvi un paši noteiks savu ikdienu. Patlaban Ogres teātra kodolu veido apmēram 25–30 cilvēku, ieskaitot jauniešu studiju. Daļai no viņiem šīs dienas ir ļoti intensīvas, jo tuvojas pirmizrāde. Gatavībai tuvojas Jūdžina O’Nīla ģimenes drāma "Garās dienas ceļš uz nakti". Tā būs pirmā izrāde neatkarīgās iestādes statusā.

Atstājiet komentāru