2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 1.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 1.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles novada dome 25. janvāra sēdē apstiprināja SIA “Aizkraukles KUK” jauno maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no šī gada Aizkraukles pilsētas un pagasta administratīvajā teritorijā ‒ 18,37 eiro par kubikmetru, kas ir nedaudz zemāki nekā bija iepriekš ‒ 18,43 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa. Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa kopā ar 21 % PVN no janvāra ir 22,23 eiro par kubikmetru, tajā skaitā PVN ir 3,86 eiro.

Madonas novada budžeta izdevumi šogad plānoti 51 miljons 375 tūkstoši 710 eiro, kas būs par 4,47 miljoniem eiro lielāki nekā pērn, liecina trešdien Madonas novada domes deputātu apstiprinātais pašvaldības budžets. Pašvaldība prognozē, ka novada pamatbudžetā šim gadam ieņēmumos būs 43 miljoni 689 tūkstoši 4 eiro, bet izdevumos plānoti 51 miljons 375 tūkstoši 710 eiro. Salīdzinot ar 2023.gada sākumu, plānotie ieņēmumi pieauguši par miljons 484tūkstoši  678 eiro, bet izdevumi pieauguši par 4 miljoni 473 tūkstoši 92 eiro. Naudas līdzekļu un noguldījumu atlikums gada sākumā ir 9 miljoni 984 tūkstoši 654 eiro. Atlikuma samazinājums, salīdzinot ar 2023.gada sākumu, - 64 tūkstoši 672 eiro. Salīdzinot ar 2023.gada sākumu, šogad plānots budžeta ieņēmumu pieaugums, jo tiek prognozēts iedzīvotāju ienākuma nodokļa un pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda dotācijas pieaugums.

Finanšu ministrija 5 miljonu eiro aizdevumu Rēzeknes pilsētas pašvaldībai ir gatava piešķirt ar stingriem uzraudzības nosacījumiem, bet nepopulāro lēmumu pieņemšanu pilsētas budžeta sabalansēšanai sagaida no esošajiem domes deputātiem, jo tieši viņu pieļautie finanšu vadības pārkāpumi un bezatbildīgā rīcība novedusi pie finanšu problēmām. Ministrija ir sagatavojusi informatīvo ziņojumu par Rēzeknes pašvaldības finanšu situāciju un valsts budžeta aizdevumu finanšu situācijas stabilizācijai. Ministrijas ieskatā, pašvaldības dome, neparedzot 2023.gada budžetā finansējumu un uzņemoties saistības bez seguma, ir radījusi apdraudējumu pašvaldības maksātspējai - pildīt uzņemtās saistības un nodrošināt pašvaldības autonomo funkciju izpildi. Ņemot vērā konstatētos finanšu vadības pārkāpumus un bezatbildīgo pašvaldības amatpersonu rīcību, tā ir jānovērš esošajiem domes deputātiem, uzstāj Finanšu ministrija.

Turpinām ziņas

No 2. līdz 4. februārim Jelgavā norisināsies 25. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls. Pasākuma dienās pilsētas nozīmīgākie tūrisma apskates objekti strādās ilgāk. Tajā skaitā Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zāle un skatu laukums, Jelgavas Vecpilsētas māja, Dzīvesziņas un arodu sēta, Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejs, Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs, Jelgavas pils muzejs, kā arī citas pilsētas izstāžu zāles. Informācija par tūrisma aktivitātēm Jelgavā Ledus skulptūru festivāla laikā pieejama mājaslapā visit.jelgava.lv.

Saldus novads saņēmis pirmo elektroautobusu, ar kuru tiks nodrošināta skolēnu nokļūšana uz un no Nīgrandes pagasta izglītības iestādēm. Pašvaldībā informē, ka šie elektroautobusi tiek ražoti Latvijā, ko nodrošina publiskā iepirkuma uzvarētājs SIA "Electrify". Elektroautobuss ražots uz "Mercedes-Benz e-Sprinter" bāzes. Autobusā ir 19 sēdvietas, kas ir aprīkotas ar trīspunktu drošības jostām. Plānots, ka ar vienu uzlādi autobuss var nobraukt 200 kilometru. Projekta kopējās izmaksas ir 665 tūkstoši 500 eiro, no kuriem 550 tūkstoši eiro gūti no Atveseļošanas fonda, bet 115 tūkstoši 500 eiro – pašvaldības līdzfinansējums.

Un vēl

Preiļu Kultūras nama senioru vokālais ansamblis “Virši” saņēma ielūgumu un 27. janvārī piedalījās Krustpils Kultūras centra jauktā ansambļa “Vakarvējš” 13 gadu jubilejas koncertā “Sniegpārslu virpulī.” Vieskolektīvu sadraudzības koncertā piedalījās septiņi kolektīvi, katrs ar savu sagatavoto koncertprogrammu un jubilāru apsveikumu.  Preiļu novada Pensionāru biedrības vārdā jubilārus sveica valdes priekšsēdētāja Marija Briška, izsakot pateicību arī par ielūgumu un patiesi interesanto scenāriju. Preiļu novada Pensionāru biedrības valde izteica pateicību jauktajam ansamblim “Vakarvējš” par kopā būšanu, par emocijām, par ierosmēm turpmākajam darbam.

Atstājiet komentāru