2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 24.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 24.janvārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Uzsākta projekta “Jauniešu domes LĪDZDALĪBAS STARTUP” īstenošana, kurā iesaistījušies Preiļu novada pieci jaunieši, Jauniešu centrs “Četri”, Riebiņu multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs “Pakāpieni”, kā arī Preiļu novada pašvaldība. Projekta mērķis ir nodrošināt Preiļu novada Jauniešu domei un citiem iesaistītajiem jauniešiem iespēju mācīties līdzdarboties pilsoniskajā sabiedrībā, attīstot jauniešu plānošanas, sadarbības, aktivitāšu organizēšanas un vadīšanas kompetences, kā arī veicināt aktīvu līdzdalību Preiļu novada labklājīgas un demokrātiskas dzīves vides veidošanā.

Projekta tiek plānoti un norisināsies pieredzes apmaiņas braucieni pie citu Latvijas Jauniešu domēm, notiks neformālie mācību pasākumi, aktivitātes jauniešiem, lēmumu pieņēmēju un jauniešu tikšanās “Deputāta labā roka”, kā arī tiks organizētas demokrātiskas Jauniešu domes Nr. 2 vēlēšanas un veikta Jauniešu vajadzību un interešu izpēte uz kuras bāzes tiks izstrādāts Preiļu novada Jaunatnes politikas Attīstības plāna projekts. Projekta ilgtermiņa rezultāts – kvalitatīvs un jaudīgs Preiļu novada Jauniešu domes starts, kas liks stabilus pamatus turpmākai attīstībai.

3. februārī Preiļu 2. vidusskolas kolektīvs aicina skolas absolventus un skolotājus, īpaši absolventus-jubilārus, uz tradicionālo absolventu vakaru “Vai atceries...”. Pasākuma programmā: pulksten 17. - reģistrācija, izstādes apmeklēšana skolas muzejā; pulksten 18. - svinīgais pasākums skolas aktu zālē; pulksten 20. - tikšanās ar skolotājiem un klasesbiedriem klašu telpās; pulksten 21. - diskotēka visām paaudzēm. Dalības maksa jeb ziedojums – 2 eiro. Notiks fotografēšana un video filmēšana.

Turpinām aktualitātes

Aglonas bazilikas Kora skola izsludinājusi pieteikšanos 19. Latvijas mūzikas skolu Jauno vokālistu konkursam “Dziedu Dievmātei”, kurš notiks 8. maijā. Konkursa mērķis ir pilnveidot audzēkņu uzstāšanās prasmes un skatuves kultūru, konkursa uzdevumi ir popularizēt akadēmiskās dziedāšanas vērtības, sekmēt latgaliešu un garīgās mūzikas kultūru tradīciju saglabāšanu, veicināt pedagogu un audzēkņu pieredzes apmaiņu. Konkurss tiek rīkots Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem vecumā no 8 līdz 15 gadiem. 

Lai pieteiktos konkursam, līdz 26. aprīlim uz e-pasta adresi dziedudievmatei@gmail.com jāiesūta konkursa dalībnieku pieteikums, izvēlētās tautasdziesmas notis un apliecinājums par dalības maksu - 12 eiro. Konkursa nolikums, pieteikuma veidlapa kā arī konkursam obligāto dziesmu notis pieejamas preili.lv.

17. janvārī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā notika 12. Terēzes Brokas Jauno dziedātāju konkurss. Terēze Broka ir viena no izcilākajām Latvijas kordiriģentēm, kas visu savu mūžu ir veltījusi gan kora mūzikas tradīciju attīstībai Latvijā, gan arī Latvijas jauno talantu izglītošanai. Konkursā piedalījās arī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas kora klases audzēkņi, izcīnot godalgotas vietas savā kategorijā: Gustavs Briška ieguvis 1. vietu; Rita Šmeikste un Liāna Neicgale – 2. vietu; Keitija Patrīcija Kokina – 3 vietu, bet Antra Križanovska – Atzinības rakstu. 

Preiļu Mūzikas un mākslas skola teic paldies pedagogiem Ilzei Valainei, Edgaram Znutiņam un Albertam Vucānam, koncertmeistarēm Kristinei Saulišai un Inesei Orinskai par ieguldīto darbu! Tāpat arī skola izsaka pateicību bērnu vecākiem par atbalstu un sadarbību!

Lai nodrošinātu visiem Preiļu novada iedzīvotājiem vienotus un uz viņu vajadzībām maksimāli orientētus atkritumu apsaimniekošanas sistēmas nosacījumus, kas ļautu elastīgi pielāgoties faktiskajam klientu pieprasījumam, saskaņā ar Preiļu novada pašvaldības deleģējuma līgumu, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” kopš aizvadītā gada novembra atkritumu apsaimniekošanu, papildus jau esošajai novada teritorijai, pārņēma arī Riebiņu un Aglonas pagastu teritorijās. Pamatojoties uz pārejas periodā iegūto pieredzi, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” vēlas sniegt saviem klientiem iespēju dalīties viedokļos un ierosinājumos. 

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina līdz 26. janvārim izteikt savus priekšlikumus, ierosinājumus un iebildumus, rakstot uz e-pastu: psaimnieks@preili.lv; aizpildot saziņas kontaktu formu uzņēmuma mājaslapas preilusaimnieks.lv sadaļā “Kontakti”->“Sazinies ar mums”, rakstot lietotnē Whatsapp, tālrunis -  29828079 vai lietotnē Facebook Messenger.

Un vēl

Preiļu novada pašvaldība informē, ka 28.decembra domes sēdē pieņemts lēmums par Sosnovska latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskā plāna 2024.–2029. gadam apstiprināšanu. Organizatoriskais plāns pieejams pašvaldības mājaslapā sadaļā “Latvāņu izplatības ierobežošana”. Pašvaldība savlaicīgi atgādina, ka zemes īpašniekiem vai tiesiskajiem valdītājiem, kuru teritorijās aug Sosnovska latvānis vai citas invazīvās augu sugas, obligāti jāveic latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumi! To noteic likums. Augu aizsardzības likuma 18.1 panta 3. daļā minēts, ka zemes īpašnieka vai valdītāja pienākums ir šīs invazīvās augu sugas iznīcināt, ja tās izplatījušās zemē, kas atrodas viņa īpašumā vai valdījumā.

Savukārt saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 25. pantu – zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam var tikt piemērots administratīvais sods, sākot no brīdinājuma līdz naudas sodam. Privātpersonām brīdinājums, naudas sods no 50 līdz tūkstoš 500 eiro. Juridiskai personai brīdinājums, naudas sods no 300 līdz 3 tūkstoši eiro.

Atstājiet komentāru