2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 28.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 28.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Par nepilnu miljonu eiro Preiļu slimnīcas 4.stāvā izbūvēts dienas stacionārs. Ir noslēgusies SIA "Preiļu slimnīca" ēkas 4.stāva pārbūve, kas īstenota ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu. Vakar tika atklātas jaunās telpas. Drīzumā tiks sākta dienas stacionāra, tai skaitā endoskopijas pakalpojumu, kā arī operāciju zāles pārvietošana no vecā slimnīcas korpusa uz pārbūvētajām telpām slimnīcas korpusa 4.stāvā. Dienas stacionārs sniedz iespēju pacientam saņemt tam nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus dienas laikā līdz 16 stundām, naktis pavadot mājās, ja nav nepieciešama diennakts medicīnas personāla uzraudzība. Būvdarbus atbilstoši iepirkuma procedūrai veica SIA "Lagron". 

Līvānu novadā slēgs divas pamatskolas, bet Rudzātu vidusskolu pārveidos par pamatskolu. Balstoties uz jauno Izglītības un zinātnes ministrijas skolu finansēšanas modeli, Līvānu novads gatavo skolu reorganizācijas plānu, kas paredz likvidēt Līvānu pamatskolu, ko plānots pievienot Līvānu 1.vidusskolai. Pamatskolu plānots likvidēt nepietiekamā skolēnu skaita dēļ. Tāpat šis plāns paredz likvidēt Rožupes pamatskolu, to pievienojot 13 kilometru attālajai Rudzātu vidusskolai. Savukārt Rudzātu vidusskolas izglītības pakāpi mainīs uz pamatskolu, ļaujot pabeigt vidusskolu tajā uzņemtajiem skolēniem, bet vairs neuzņemot 10.klasi. Pēc reorganizācijas vidējo izglītību novadā piedāvās Līvānu 1.vidusskola, bet pamatizglītību - pamatskolas Rudzātos, Jaunsilavās un Jersikā.

Aizkraukles novadā šķīdoņa laikā ceļiem ar grants segumu ir noteikti autotransporta masas ierobežojumi. Tie ir spēkā gan pašvaldības, gan "Latvijas valsts ceļu" pārvaldībā esošajiem autoceļiem. Grants autoceļu uzturēšanas darbus - greiderēšanu un profilēšanu - šķīdoņa laikā neesot iespējams veikt galvenokārt pārmitrinātās ceļa segas virskārtas dēļ. Šo darbu veikšana šķīdoņa laikā rada tikai vēl lielākus ceļa seguma bojājumus, skaidro pašvaldībā. Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Turpinām ziņas

Krāslavas pils kompleksa izgaismošanai tumšajā diennakts laikā iegādāta gaismas projekcijas iekārta projektā "Sajūtu pilnas verstis Austrumlatvijā"/"Versts of Feelings".Gaismas projekciju iekārtu komplekts patstāvīgi atradīsies pie pils, bet izgaismošanas grafiks tiks pielāgots pasākumiem. Projekts "Sajūtu pilnas verstis Austrumlatvijā"/"Versts of Feelings" tiek īstenots pārrobežu sadarbības programmā, un to līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekta mērķa objekti - Alūksnes Jaunā pils un muižas parks, Litenes muiža un parks, Preiļu muižas komplekss un parks, Lūznavas muižas komplekss un Krāslavas pils komplekss - tika apvienoti kopīgā maršrutā, izceļot katras vietas īpašās sajūtas un atmosfēru.

Autotransporta direkcija turpina meklēt risinājumus AS "Liepājas autobusu parks" reisu neizpildēm. Jau ziņots, ka Liepājas Autobusu parks nodarojas ar pasažieru pārvadājumiem arī Aizkraukles novadā un arī šeit pasažieri cietuši no reisu neizpildes. Autotransporta direkcija norāda, ka šā gada otrajā pusē "Liepājas autobusu parkam" Pierīgas reģionālo autobusu maršrutu tīkla daļā bija vērojamas būtiskas reisu neizpildes, tajā skaitā augustā netika izpildīts 301 reiss, bet septembrī - 85 reisi. Tādējādi direkcija vērsās ar prasību veikt maršruta tīkla pārdali starp apvienības dalībniekiem, lai izslēgtu turpmāku "Liepājas autobusu parka" reisu neizpildi.

Un vēl

No 1.janvāra stāsies spēkā SIA "Vīgants" jaunie siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi. Jēkabpils novada dome 23. novembra sēdē apstiprināja jaunu SIA “VĪGANTS” aprēķināto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu katlu mājai Skolas ielā 2A, Salā un katlu mājai “Līkumi” Sēlpils pagastā. Katlu mājai Skolas ielā 2A tarifs noteikts 94,84 eiro par megavatstundu bez PVN, bet katlu mājai “Līkumi” - 87,73 eiro par megavatstundu bez PVN.  No katlu mājas Skolas ielā 2A Salas ciemā siltumenerģija tiek piegādāta pašvaldības sabiedriskajām ēkām, juridiskajām personām un 5 daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Savukārt no katlumājas “Līkumi” ar jaunajiem granulu apkures katliem tiek apkurinātas daudzdzīvokļu un pašvaldības iestāžu ēkas Līkumu ciemā, izmantojot kokskaidu granulas no SIA “Kontekss”.

Atstājiet komentāru