2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada aktualitātes 2023.gada 27.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada aktualitātes 2023.gada 27.decembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Paaugstinoties siltumenerģijas tarifam Preiļos, no 1. janvāra paaugstināsies arī maksa par karsto ūdeni. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” informē, ka no 1. janvāra stāsies spēkā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums par SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu, kas noteikts 70,05 eiro par megavatstundu bez PVN, mainīsies arī maksa par karstā ūdens sagatavošanu. No 1. janvāra tā būs 4,07 eiro par kubikmetru bez PVN, līdzšinējo 3,15 eiro par kubikmetru bez PVN vietā. 

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” informē, ka, sākot ar 2024. gada janvāri, ūdens skaitītāju patēriņa rādījumu nodošana tiks nodrošināta portālā epakalpojumi.lv, līdz ar to esošā vietne “WEBnams” nebūs pieejama.  Portālā ir izveidoti vairāki integrēti e-pakalpojumi, kuri apkopo datus no Latvijas pašvaldībām, valsts iestādēm un komercsabiedrībām. Sākot no 25. janvāra SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” klienti, autorizējoties, varēs sākt izmantot E-pakalpojumu portāla priekšrocības: iesniegt ikmēneša ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus; veikt rēķinu apmaksu tiešsaistē; skatīt un pārvaldīt visus saņemtos rēķinus gan no SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”, gan Preiļu novada pašvaldības.

Autorizācijai būs iespējams izmantot dažādus rīkus – bankas autorizāciju, eParaksts mobile, kā arī eID karti un eParaksts karti. Skaitītāju rādījumus varēs nodot sākot ar mēneša 27. datumu, nevis 25. datumu, kā tas bija līdz šim – rakstot uz e-pasta adresi namu.parvalde@preili.lv; pašapkalpošanās portālā epakalpojumi.lv; zvanot uz tālruni 26345495 vai Whatsapp lietotnē, tālr. 26191479.

Turpinām aktualitātes

Sākot ar 2024. gadu visās daudzdzīvokļu mājās Preiļos tiks piemērota ūdens patēriņa starpība. Lai novērstu būtisku ūdens patēriņa starpības veidošanos, noteiktu daudzdzīvokļu mājā kopējā patērētā ūdens kubatūras atšķirību no faktiskā dzīvokļos patērētā ūdens daudzuma, un veiktu radušās starpības korektu sadali, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”, sākot ar 2024. gadu, visās daudzdzīvokļu mājās Preiļos sāks aprēķināt ūdens patēriņa starpību starp individuālajiem ūdens skaitītājiem un mājas ievadā esošo skaitītāju. Konstatējot ūdens patēriņa starpību, tiks veikta starpības sadale proporcionāli dzīvojamā mājā esošo īpašumu, jeb dzīvokļu skaitam.

Lai maksimāli samazinātu būtisku ūdens patēriņa starpību, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina pēc iespējas ātrāk rast risinājumu dzīvokļu īpašniekiem, kuru dzīvokļos nav uzstādīti ūdens patēriņa skaitītāji. Jānorāda, ka tas ir visu iedzīvotāju interesēs. Aicinām sazināties ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas daļu, zvanot uz tālr. 65381382 vai 371 26345495, lai pieteiktu ūdens skaitītāja uzstādīšanu. Papildu informācija  preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība informē, ka sākot ar 2024. gada 1. janvāri Saunas, Pelēču, Galēnu, Riebiņu, Silajāņu, Sīļukalna, Stabulnieku, Rušonas pagastu pārvaldes teritorijās stājas spēkā sekojošie ūdensapgādes tarifi: ja dzīvoklī, mājā vai citā būvē ir uzstādīts ūdens skaitītājs - 1,32 eiro bez PVN par kubikmetru; ja dzīvoklī, mājā vai citā būvē nav uzstādīts ūdens skaitītājs - 7,13 eiro bez PVN par vienu cilvēku; ja saimniecības ēkā nav uzstādīts skaitītājs - 4,33 eiro bez PVN par liellopu, 2,17 eiro bez PVN par sīklopu.

Tāpat arī sākot ar 2024. gada 1. janvāri Saunas, Pelēču, Galēnu, Riebiņu, Silajāņu, Sīļukalna, Stabulnieku, Rušonas pagastu pārvaldes teritorijās stājas spēkā sekojošie kanalizācijas tarifi: ja dzīvoklī, mājā vai citā būvē ir uzstādīts ūdens skaitītājs - 1,30 eiro bez PVN par kubikmetru; ja dzīvoklī, mājā vai citā būvē nav uzstādīts ūdens skaitītājs - 7,02 eiro bez PVN par vienu cilvēku; ja saimniecības ēkā nav uzstādīts skaitītājs - 4,33 eiro bez PVN par liellopu, 2,17 eiro bez PVN par sīklopu.

Un vēl

20. decembrī Preiļu novada domes zālē notika SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” organizētā māju vecāko kopsapulce, kuras laikā uzņēmuma pārstāvji atskatījās uz jau padarīto pēdējā gada laikā, iepazīstināja sapulces dalībniekus ar aktualitātēm, kā arī diskutēja par citām aktuālām tēmām. Kopā sapulcē piedalījās 42 mājas pilnvarotās personas. Kā norādīja SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” namu pārvaldniece Gunta Āboliņa, sapulces galvenais mērķis bija atspoguļot iedzīvotājiem dzīvojamā fonda reālo stāvokli, iezīmēt aktuālās problēmas, kā arī padalīties ar jau paveiktajiem darbiem daudzdzīvokļu mājās Preiļos. Par paveiktajiem santehniskajiem darbiem informēja inženiertehnisko būvju brigadieris Arvis Konošonoks, savukārt par remontdarbiem – ēku pārzinis Guntars Jurkijāns. Vēl viens no svarīgiem sapulcē izskatītajiem jautājumiem bija finanšu resursu pieejamība un iespējas, kā iegūt finansējumu apjomīgu remontdarbu veikšanai daudzdzīvokļu mājās.

Atstājiet komentāru