2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 6.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 6.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien darba vizītē apmeklēs Madonas novadu. Darba vizīte sāksies Ērgļu vidusskolā, kur prezidents tiksies ar 9. līdz 12.klašu skolēniem. Paredzēts, ka pēc tam Rinkēvičs viesosies sulu, ogu ekstrakta un koncentrāta ražošanas uzņēmumā SIA "Pharmeko Lettland", piena pārstrādes uzņēmumu AS "Lazdonas piensaimnieks" un multifunkcionālaja jauniešu centrā "1.stāvs". Paredzēts, ka pēcpusdienā Valsts prezidents viesosies sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils" un apmeklēs Madonas biznesa attīstības centru. Darba vizīti prezidents noslēgs tiekoties ar Madonas novada iedzīvotājiem.

No  svētdienas, sagaidot Lāčplēša dienu un valsts svētkus, Līvānos pieejams īpašs vides objekts, kas atgādina šisvasaras Dziesmu un deju svētkus.  Speciāli šiem svētkiem ir radīts unikāls un iespaidīgs vides objekts “Neapstājies griezies” – kustīgi 3D tautastērpi, kas griežas, reaģējot uz garāmgājēju kustībām. Tādēļ gandrīz visu novembri pašvaldība aicina apskatīt vides objektu pie Līvānu novada kultūras centra un izjust lepnumu par savu tautu, savu pilsētu un savu kultūru! 

Preiļu novada pašvaldība Ukrainas bruņoto spēku frontes karavīru vajadzībām nogādās automašīnu Mitsubishi L200, kuru dāsni ziedojis Preiļu novada iedzīvotājs Jānis Lācis. Ikviens iedzīvotājs tiek aicināts iesaistīties labdarības akcijā un palīdzēt piepildīt šo transportlīdzekli ar dažādām Ukrainas aizstāvjiem ikdienā nepieciešamām lietām – pārtikas precēm piemēram, konserviem, kafiju, ziemas apģērbu, vilnas zeķēm, cimdiem un citām lietām. Ziedojumus aicinām nogādāt uz Preiļu novada domes ēku, 121. kabinetu, darba dienās darba laikā. Kontaktpersona papildu informācijai: Ilze Piskunova, tālrunis - 22485146. Transportlīdzeklis ar saziedotajām precēm  dosies uz Ukrainu 10. novembrī.

Turpinām ziņas

Aizkraukles novada pašvaldībai ir iespēja piedalīties "Publiskās ārtelpas attīstība" projektā. Lai sagatavotu pēc iespējas labāku projekta iesniegumu, balstītu uz sabiedrības vēlmju risinājumiem, nepieciešama sabiedriskā viedokļa izzināšana un visu vecumu vēlmju apraksts. Projekta mērķauditorija ir visi Skrīveru pagasta un Aizkraukles novada iedzīvotāji, kas vēlas sportot, baudīt aktīvu atpūtu mūsdienu vides prasībām atbilstošā un ērtā atpūtas vietā. Iecerētais publiskās ārtelpas objekts – aktīvās atpūtas teritorija Skrīveros, Dzelzceļnieku ielā 5A, nepilnu 200 metru attālumā no stacijas, autobusu pieturas, vidusskolas, pasta un dienas aprūpes centra. Pašvaldība aicina izteikt viedokli par vēlamajiem elementiem jaunas publiskas ārtelpas izveidei līdz 13. novembrim!

Svētdien, 12.novembrī, pie Pāvilostas novadpētniecības muzeja norisināsies "Nēģu svētki", aicinot svētku viesus baudīt šo unikālo delikatesi, kas iegūta tepat Dienvidkurzemē - Sakas upē. Šogad pasākuma apmeklētājus sagaidīs Latvijas garšu, mājražotāju un amatnieku tirgus, būs iespēja iegādāties un nogaršot gatavo nēģu produkciju, neizpaliks arī tradicionālā nēģu zupa pāvilostnieku gaumē. Svētku laikā arī dažādas radošās aktivitātes, foto izstāde, muzeja ekspozīciju apskate un 3D zveja.

Un vēl

Līvānu novada jauniešu ideju centrā  "Kvartāls" līdz 31.janvārim ir pieejama izlaušanās istaba ESKEIPIŅŠ. Dalībniekiem tiek dotas 60 minūtes laiks, protams, ja netiek galā ar uzdevumu, tiek sniegta palīdzība, lai ar dažādu atjautības uzdevumu veikšanu un minēšanu varētu tikt līdz galvenajam mērķim - atslēgai, kas ļaus izkļūt no istabas. Ieeja bez maksas, bet ar obligātu iepriekš pieteikšanos pa tālruni 28931944.

Atstājiet komentāru