2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 1.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 1.jūnijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

SIA "Kuldīgas slimnīca" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus no 1.jūnija sāks pildīt Andris Aniņš, kurš kopš 2020.gada vada SIA "Kuldīgas siltumtīkli". No septiņiem amata pretendentiem Aniņu atklātā konkursā kā piemērotāko izvēlējās konkursa komisija. Līdzšinējā Aniņa pieredze saistīta ar finansēm un vadību - vairākus gadus bijis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis, darbojies finanšu direktora un valdes priekšsēdētāja amatā dažādās kapitālsabiedrībās. Trešdien Aniņš tikās ar Kuldīgas slimnīcas kolektīvu, lai iepazītos ar kolēģiem un iezīmētu turpmākos mērķus. Aniņš sola turpināt stiprināt slimnīcas komandu un sadarbību ar partneriem tā, lai Kuldīgas un arī kaimiņu novadu iedzīvotājiem būtu iespēja saņemt iespējami augstas kvalitātes medicīniskos pakalpojumus.

Liepājas pašvaldība izcilāko skolēnu godināšanai piešķīrusi 8 tūkstoši 610 eiro. Skolēni saņēma naudas balvas no 75 līdz 550 eiro pirms nodokļu nomaksas. Par teicamiem un izciliem mācību sasniegumi 9.-12.klašu grupā 140 eiro saņēma 44 skolēni. Par augstiem sasniegumiem valsts olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu lasījumos 14 skolēni saņēma naudas balvas. Par izcīnīto 1.vietu izmaksāja 250 eiro, par 2.vietu - 200 eiro, par 3.vietu - 150 eiro, par atzinību - 100 eiro. Visvairāk skolēnu un pedagogu šajā mācību gadā tiks sveikti no Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas un Liepājas Raiņa 6.vidusskolas.

Amatnieku darbnīcas un tautastērpu darinātavas «Austras raksti» Jelgavā darināto Zemgales rakstaino brunču šonedēļ atklātā izstāde Bauskas muzejā skatāma līdz 25. jūnijam. Ekspozīcijā “Zemgale ziedu rakstos” apskatāmi divpadsmit Zemgales rakstainie brunči, kas austi stellēs ar velkamo ierīci. Izstādes darbu autores ir amatnieku darbnīcas un tautastērpu darinātavas SIA “Austras raksti” audējas un tautastērpu darinātājas Aija Mālkalna un Anita Rauda-Žukovska. Izstādes informatīvie materiāli ietver attēlus un aprakstus par stellēm ar velkamo ierīci, tautastērpu fotogrāfijas.

Turpinām ziņas

Piektdien, 2.jūnijā, pulksten četros pēcpusdienā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta vasaras sezona ar leģendāras Latvijas mākslinieku grupas izstādi un mākslas projektiem no Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas. Vasaras izstāžu sezona apmeklētajiem būs pieejama līdz 27.augustam. Sezonas atklāšanas pasākuma laikā rīt jaunās izstādes varēs skatīt bez maksas. Vasaras sezonā Rotko centrā joprojām skatāma arī britu mākslinieka Džona Hoilenda izstāde "Uztveres durvis: Džona Hoilenda glezniecība". Jūnija beigās vasaras sezonu papildinās starptautiskā keramikas simpozija "Ceramic Laboratory" laikmetīgās keramikas izstāde. Savukārt pastāvīgajā ekspozīcijā kopš 27.aprīļa pieejami Marka Rotko oriģināldarbi.

Jūrmalā piektdien, 2.jūnijā, norisināsies tautas deju festivāls "Latvju bērni danci veda".  Festivālam gatavojas 3 tūkstoši 663 dejotāji no 174 kolektīviem, kas pārstāvēs visus Latvijas kultūrvēsturiskos novadus. Tautas deju festivāls tiks atklāts ar dalībnieku gājienu, kas sāksies Dzintaru mežaparkā pulksten 10. Tālāk svētku dalībnieki dosies pa Jomas ielu līdz Horna dārzam. Tālāk gājiens virzīsies pa Omnibusa ielu, šķērsojot Jūras ielu, un izvedīs pie jūras. Majoru-Dzintaru liedagā no pulksten 11, posmā no Omnibusa ielas līdz Turaidas ielai, norisināsies akcija "Svētku smilšu sakta" - dejotāji liedagā veidos smilšu figūras saktas formā. Savukārt no vieniem dienā līdz četriem pēcpusdienā notiks festivāla dalībnieku koncerti pilsētvidē. Tautas deju festivāls "Latvju bērni danci veda" norisinās kopš 1990.gada, šogad tas notiks jau 24. reizi.

Un vēl

Šajā nedēļas nogalē "Mūsa Raceland" trasē norisināsies Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms un Latvijas autokrosa čempionāta un kausa apvienotās sacīkstes. Sagaidāms, ka uz starta izies 180 dalībnieki, no tiem trešā daļa Eiropas čempionātā trīs bagiju klasēs. "Buggy 1600" klasē startēs 29 braucēji, starp tiem arī mājinieki Māris Līcis un Andris Kuļikovskis. Jaudīgākajā klasē - "Super Buggy" - cīņā dosies 18 braucēji, no tiem četri latvieši - Līcis, vairākkārtējs Eiropas vicečempions šajā klasē Ervins Grencis, Juris Kuļikovskis un Māris Neikšāns. Savukārt "JuniorBuggy" klasē pieteikti 12 piloti, taču neviena mājinieka.

Atstājiet komentāru