2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 31.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 31.maijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Noslēgumam tuvojas pašvaldības investīciju projekts Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Preiļu novada Aglonas pagasta Aglonas ciemā. 2022. gada nogalē tika izbūvēti ūdensvada un kanalizācijas tīkli 4. maija ielas un Rēzeknes ielas garumos, kas dod iespēju vismaz 35 mājsaimniecībām pieslēgties pie centrālajiem ūdenssaimniecības tīkliem. Līdz šī gada pavasarim tika atlikti ielu seguma atjaunošanas darbi, jo tos rudens/ziemas periodā nevarēja veikt. Tiklīdz iestājās labvēlīgi laika apstākļi, būvuzņēmējs SIA “ĢL Konsultants” uzsāka d ielu seguma atjaunošanu un jau ir ieklāts asfalta segums 4. maija un Rēzeknes ielās, atlicis sakārtot ielu apmales, kā arī sakārtot visu dokumentāciju, kas nepieciešama uzbūvētā objekta nodošanai ekspluatācijā.

25. maijā notika kārtējā Preiļu novada domes sēde, kuras darba kārtībā bija vairāk kā 25 jautājumi. Deputātu balsojumam bija sagatavoti vairāki lēmumprojekti par rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumiem, par pašvaldības centrālās administrācijas iekšējo normatīvo aktu - noteikumu apstiprināšanu u. c. Tāpat tika lemts par Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas direktora amata atklātā konkursa nolikuma apstiprināšanu un konkursa vērtēšanas komisijas izveidošanu. Pirmo reizi šis deputātu sasaukums skatīja iedzīvotāju kolektīvo iesniegumu, lemjot par tālāko rīcību rosinātā jautājuma risināšanai.

1.jūnijā Preiļos tiksies teju 2 tūkstoši bērnu 24. tautas deju festivālā “Latvju bērni danci veda”. Tie būs krāšņi svētki visas dienas garumā. 1. jūnijā pilsētas teritorijā būs dažādi satiksmes ierobežojumi, tajā skaitā slēgts stāvlaukums gan pie domes ēkas Raiņa bulvārī 19, gan pie SIA "Preiļu slimnīca" jaunais stāvlaukums. Aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai pašvaldības mājaslapā, kā arī ievērot uzstādītās ceļazīmes. Tāpat svētku dalībnieki viesosies dažādās pilsētas iestādēs, arī koncerti notiks gan centrā pie Preiļu Galvenās bibliotēkas, gan Preiļu muižas kompleksa un parka teritorijā pie staļļiem, tāpēc ikvienu aicina būt saprotošiem par ierobežojumiem, ievērot piesardzību vadot transportlīdzekļus, kā arī piedalīties svētku norisēs. Plašāka informācija pašvaldības tīmekļa vietnē preili.lv.

Turpinām aktualitātes
 
Biedrība “Jaunie Spārni” uzsāk projekta “KOPĀ - roku rokā!” realizāciju, kura mērķis ir, īstenojot dažāda veida izzinošas, aktīvas, radošas, sportiskas un izklaidējošas aktivitātes Ģimeņu festivālā “KOPĀ!”, sniegt ģimenēm ar bērniem, tajā skaitā arī no sociālā riska grupām, iespēju lietderīgi pavadīt laiku ārpus ierastās vides brīvā dabā, veicināt paaudžu sadarbību un veidot izpratni par ģimeniskām vērtībām. 4. jūnijā Kastīrē, Rušonas pamatskolas teritorijā notiks biedrības organizētais festivāls “Kopā”. Pasākuma programmā būs izrāde bērniem, ģimeņu orientēšanās, kā arī orientēšanās pa ezeru ar laivām. Būs arī daudzbērnu ģimeņu godināšana un grupas BERMUDU DIVSTŪRIS koncerts. Pasākumu vadīs novadnieks, influenceris Lauris Zalāns. Visas aktivitātes bez maksas. Plašāka informācija preili.lv. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Lai izvērtētu pašvaldību darbības atbilstību labas pārvaldības principiem, Eiropas Padome izstrādāja metodoloģiju, labas pārvaldības jēdzienā ietverot 12 labas pārvaldības principus, tai skaitā, piemēram, sabiedrības līdzdalība, godīgas vēlēšanas un pārstāvniecība, lietderība un efektivitāte, atklātība un citas. Izvērtēšanas projektam 2022. gadā pieteicās 11 pašvaldības Latvijā, līdz projekta noslēgumam tika septiņas, to vidū arī Preiļu novada pašvaldība. Lai arī šajā gadā netika saņemta izcilības balva, ir gandarījums par izvērtēšanas procesā gūto pieredzi, par darbinieku, deputātu un sabiedrības iesaisti darba procesā, kas nebūt nebija viegls. Izvērtējumā gūtie dati tiks izmantoti turpmākā pašvaldības darba uzlabošanai. Visiem interesentiem ir iespēja iepazīties ar pētījumā gūtajiem datiem domnīcas Providus mājaslapā providus.lv 

Un vēl

10. jūnijā Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību un Aglonas pagasta pārvaldi Aglonā organizē Latvijas Čempionāta nūjošanā 2. posmu un Iešanas sacensību 1. posmu. Sacensību mērķis ir popularizēt nūjošanas aktivitātes fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un uzlabošanai, kā arī panākumu gūšanai sporta sacensībās, un popularizēt Aglonu kā veselīga dzīvesveida pilsētu. Sacensību nolikums, pieteikuma anketa un sīkāka informācija pieejama Latvijas Tautas sporta asociācijas mājaslapā sportsvisiem.lv.

Atstājiet komentāru