2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 26.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 26.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šodien Jelgavas tehnoloģiju vidusskolas stadionā norisinās sacensības «Stiprais ugunsdzēsējs», kuru noslēgumā tiks noskaidrots šī gada spēcīgākais Latvijas ugunsdzēsējs glābējs. Sacensību individuālajā ieskaitē piedalīsies 60 stiprākie un izturīgākie ugunsdzēsēji glābēji, bet komandu ieskaitē – 13 vienības no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas. Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes ugunsdzēseji glābēji šogad sacensībās par godalgotām vietām necīnīsies, jēkabpilieši sacensībās piedalās kā tiesneši.

Zemgales plānošanas reģionā darbu sākusi jauna koordinatore remigrācijas jautājumos - Agnese Bokta. Viņa studiju procesā pilnveidojusi plānošanas, koordinēšanas un organizēšanas prasmes, kas remigrācijas koordinatoram ikdienas darbā ir īpaši nepieciešamas. Bokta interesējas par bērnu psiholoģiju, veicinot izpratni par bērnu emocionālo labklājību ietekmējošiem faktoriem, mainoties dzīves apstākļiem. Boktas skatījums balstās uz indivīda centrētu pieeju, kurā katrs potenciālais vai esošais remigrants ir unikāls, ar savām vēlmēm, vajadzībām, mērķiem un dzīves pieredzi. Līdzšinējā remigrācijas koordinatore Anete Spalviņa ir devusies bērnu kopšanas atvaļinājumā.

Valsts policija rosinājusi prokuratūru apsūdzēt trīs personas, tajā skaitā advokātu, par cietušā ietekmēšanu patlaban Rīgas pilsētas tiesā esošajā lietā, kurā par seksuāla rakstura noziegumiem apsūdzēti divi vīrieši, tai skaitā Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesteris Pāvels Zeiļa. Likumsargi noskaidroja, ka advokāts, apzinoties, ka cietušajam ir garīgās attīstības traucējumi, un uzzinot viņa dzīvesvietu, centās par labu savam aizstāvamajam ietekmēt cietušo personu. Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, 22.maijā pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Jau ziņots, ka Zeiļas lietā viņš un vēl viens vīrietis apsūdzēts par seksuālu vardarbību personu grupā. Viena no personām apsūdzēta arī par cilvēku tirdzniecību. Par to Krimināllikumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem. Saskaņā ar apsūdzību noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2017. līdz 2018.gadam.

Turpinām ziņas

Cēsu pils parka estrādē sestdien, 26.maijā, pulcēsies tūkstoš 500 zēni no 45 Latvijas zēnu koriem, lai sadziedātos 11.Latvijas zēnu koru salidojumā. Pulksten 17 pilsētas centrā sāksies dalībnieku gājiens līdz Vienības laukumam, kurā notiks salidojuma atklāšana. Tajā muzicēs Cēsu 1.pamatskolas pūtēju orķestris diriģenta Jāņa Jansona vadībā. Pēc tam gājiens turpināsies līdz Cēsu pils parka estrādei, kur salidojuma dalībniekus sagaidīs Zemessardzes orķestris un tā diriģents majors Andis Karelis. Pasākuma organizētāji atklāj, ka koncertā izskanēs gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan jau zināmas latviešu komponistu oriģināldziesmas, koncertu noslēdzot ar Raimonda Paula un Guntara Rača dziesmu "Ai, zeme, zemīte". 

No 6. līdz 12.augustam Ikšķilē norisināsies 5.Starptautiskais Operetes festivāls. Piedāvājot programmu, kurā būs pārstāvēti dažādi muzikālā teātra žanri, festivāls solās būt saistošs un interesants dažādām muzikālajām gaumēm. Šogad festivāla īpašie viesi - Ukrainas, Lietuvas, Latvijas, Itālijas, Spānijas un Austrijas teātru vadošie solisti - piedalīsies festivāla kulminācijā galā koncertā. Šis koncerts noslēgsies ar romantisko Valšu vakaru.

Un vēl

Mazais lācēns, kas aprīlī pēc dažu dienu klīšanas bez mammas gar Alojas-Limbažu ceļu tika nogādāts Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā, ar lidmašīnu devies uz savu jauno mājvietu La Taniere zoodārzu-patversmi Francijā. Tā kā Latvijā visi lāčiem piemērotie voljeri jau ir aizņemti un jaunu voljeru būvniecība augsto izmaksu dēļ nedz Rīgas zoodārzā, nedz Līgatnes dabas takās nav plānota, šim lācēnam tika meklēta jauna dzīvesvieta ārpus Latvijas. Kopumā pieteicās trīs interesenti - Francijā, Itālijā un Grieķijā. Tos izvērtējot, priekšroka tika dota La Taniere zoodārzam-patversmei, kam ir nepieciešamā insfrastruktūra, kompetents personāls, kā arī iepriekšēja pieredze darbā ar dzīvnieku rehabilitāciju.

Atstājiet komentāru