2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 24.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 24.maijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aktualizē jautājumu par dzīvokļu īpašnieku atbildību un pienākumiem jautājumos, kas saistās ar īpašumtiesību maiņu un attiecīgām darbībām saskaņā ar dzīvokļu īpašnieka noslēgtu apsaimniekošanas līgumu ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” kā komunālo pakalpojumu sniedzēju. Lai varētu sagatavot korektus apsaimniekošanas rēķinus dzīvoklim, īpašniekiem ir pienākums nekavējoties rakstveidā paziņot dzīvojamās mājas pārvaldniekam par dzīvokļa īpašnieka maiņu, ja tāda ir notikusi. Līdz ar to, jaunajam dzīvokļa īpašniekam ir pienākums, ņemot līdzi zemesgrāmatas apliecību, griezties SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas daļā, pie juristes, lai noslēgtu līgumu par atsevišķam dzīvokļa īpašumam piederošās kopīpašumā esošās domājamās daļas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Aicina sekot līdzi apsaimniekotāja aktuālajai informācijai vietnē preilusaimnieks.lv. 

Preiļu novada pašvaldībā turpinās projekta “Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Riebiņu novadā” realizācija, kura vispārējais mērķis ir Stabulnieku pagasta teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību attīstības programmai. Iepriekš informējām, ka līgums ar sākotnējo būvdarbu veicēju finansiāla rakstura strīda dēļ tika lauzts, taču maija sākumā iepirkuma rezultātā līguma slēgšanas tiesības piešķirtas citam komersantam, attiecīgi tuvākajā laikā plānots atsākt darbus uz pašvaldības autoceļa Nr.1 Polkorona-Voveri no 0.7-2.7 kilometram. 

20. maijā starp Preiļu novada pašvaldību un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru tika noslēgta Vienošanās par Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda projekta ieviešanu, kura ietvaros plānots iegādāties M3 kategorijas elektroautobusu pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai. Projekts tiks realizēts par Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu. 

Turpinām aktualitātes

Aicina pieteikt dalību Preiļu novada autorallijā 2023 “ASTARTE AUTOPILOTS”. Autorallijs “Astarte autopilots” ir komandu orientēšanās sacensības Preiļu novadā, kur piecu stundu laikā komandām jāapmeklē pēc iespējas vairāk kontroles punktu - jāierodas uz kartē atzīmētajām vietām, jāizpilda organizatoru dotie papilduzdevumi un jāuzņem fotogrāfijas konkrētajās norises vietās. Tas ir atraktīvs veids, kā iepazīt novadu, tā skaisto dabu un atsaucīgos cilvēkus. Rallijs notiks jau šajā sestdienā, - 27. maijā. Starts divos dienā pie Preiļu novada domes ēkas. Pieteikuma anketa komandām un rallija nolikums atrodams pašvaldības mājaslapā preili.lv. 

Diennakts aktīvās atpūtas sešu dienu nometne "Vasara" bērniem no 9 līdz 14 gadiem notiks no 9. līdz 15. jūlijam un no 30. jūlija līdz 5. augustam kompleksā “Vasara” Rušonas pagastā. Programmā paredzēti pārgājieni, velopārgājieni, tūrisma trasītes, sporta spēles – volejbolā un futbolā, kvalitatīvās pludmales smiltīs, strītbols, galda spēles, radošie vakari un meistarklases, aktivitātes ezerā. Nometni vadīs komanda ar daudzu gadu pieredzi, piesaistot zinošus, radošus, sportiskus un aktīvus speciālistus. Vairāk informācijas par nometnes programmu, cenām un pasniedzējiem tīmekļa vietnē vasara.club. 

Un vēl

22. jūnijā no pulksten astoņiem līdz vieniem dienā notiks Zāļu tirgus Preiļos, kur aicināti pieteikt dalību tirgū mājražotāji, amatnieki, zemnieki un dārzkopji; visi, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām, aizpildot pieteikuma anketu līdz 20. jūnijam, tā pieejama pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Atstājiet komentāru