2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 16.martā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 16.martā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumi šogad plānoti 245,6 miljonu eiro apmērā, liecina Ministru kabinetā saskaņošanai iesniegtais Finanšu ministrijas sagatavotais MK noteikumu par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2023.gadā projekts. Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumus veidos valsts budžeta dotācija 81,09 miljonu eiro apmērā un pašvaldību iemaksas 164,51 miljona eiro apmērā. Līvānu novadam plānota dotācija - 3 miljoni 300 tūkstoši 72 eiro apmērā jeb 1,3 procenti no kopējiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem.

Iekšlietu ministrija, Nodrošinājuma valsts aģentūra un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests parakstījis trīspusēju vienošanos par Atveseļošanas fonda investīciju projekta "Glābšanas dienestu kapacitātes stiprināšana, īpaši VUGD infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes modernizācija" īstenošanu. Projekta mērķis ir nodrošināt vienlīdzīgi efektīvu, ātru un kvalitatīvu katastrofu pārvaldībā iesaistīto dienestu darbu visā Latvijas teritorijā, uzlabojot reaģēšanā un katastrofu pārvaldībā iesaistīto dienestu sadarbību un koordināciju un uzbūvējot jaunus katastrofu pārvaldības centrus – tajā skaitā arī Līvānos. 

Lai ārpus Rīgas popularizētu Latvijas kino, vairākiem reģionu kultūras namiem valsts iepirka 50 tūkstoši eiro vērtus projektorus, kuri kultūras namos netiek lietoti, ziņo TV3. Projektori bija paredzēti 29 pilsētām, tajā skaitā arī Līvāniem. Līvānu kultūras namam, kur iepirkto iekārtu kopsumma pārsniedz 47 tūkstoši eiro, nav ekrāna, kur filmas rādīt. Trūkst arī kino piemērotas skaņas aparatūras. Kā skaidroja Līvānu novada Kultūras centrā, projektors ieslēgts ticis tikai dažas reizes, lai dejotājiem uz skatuves radītu gaismas efektus. Pēc Līvānu novada pašvaldībā paustā, naudas jaunam un dārgam ekrānam nav un, visticamāk, nebūs.

Turpinām ziņas

Līvānu novadā izsludināts grantu konkurss "Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem", kur idejām bezatkritumu dzīvesveida popularizēšanai pieejams finansējums tūkstoš 500 eiro apmērā. Konkursa mērķis ir atbalstīt idejas bezatkritumu principa ieviešanai, lai radītu paliekošas pārmaiņas pilsētā, kas vērstas uz kopienu iniciatīvu iedzīvināšanu, uzlabojumiem infrastruktūrā, kā arī sabiedrības informēšanu un izglītošanu. Konkursā var piedalīties fiziskas personas, tajā skaitā tās, kuras reģistrētas kā saimnieciskās darbības veicēji, kā arī Latvijā reģistrētas juridiskās personas, tostarp valsts un pašvaldību institūcijas. Granta finansējums ir 100% no pretendenta norādītājām atbalstāmajām izmaksām. Pieteikumi pretendentiem jāiesniedz līdz 16.aprīlim.

Līvānu novadā sadzīves elektroierīču atkritumus var nodot SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” atkritumu šķirošanas laukumā Rīgas iela-2b, Līvāni.  Darba laikā no pirmdienas līdz  piektdienai no pulksten: 8. līdz 17. un sestdienās no 9. līdz 13. Nodot var gan lielo sadzīves tehniku, tajā skaitā ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, sākot no 40 kilogramiem, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Sadzīves tehnika, kas piegādāta neizjauktā veidā, tiek pieņemta bez maksas. 

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība aicina tos vecākus, kuri savus bērnus ved uz pirmsskolas izglītības iestādi “Rūķīši”, nenovietot savas automašīnas pret vārtiem. Tas apgrūtina gan operatīvā transporta darbu, gan pārtikas preču piegādi bērnudārzam. Ja pārtikas preču piegādātāji var pagaidīt, kamēr atnāk auto īpašnieks, operatīvajiem dienestiem ir svarīga katra minūte. Lai iespējami ātri nokļūtu pie nelaimē nonākušajiem, operatīvajam transportam nepietiek tikai ar sirēnām un gaismas signāliem.

Atstājiet komentāru